Ajax laat op dreef tegen Twente

0215ajax-twente_kishna

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA in een lastig duel FC Twente verslagen. Uiteindelijk werd het 4-2 door doelpunten van Viergever, Bazoer en twee keer Kishna. Door de overwinning liep Ajax 3 punten uit op de rechtstreekse concurrentie voor de 2e plaats die allen verloren.

Voor het fotoverslag van dit duel:
www.ajaxfanzone.nl/2015/02/16/fotoverslag-ajax-fc-twente-2/

De openingsfase van de wedstrijd was spectaculair. Al binnen zes minuten kwam Twente op voorsprong. Corona kopt een afgemeten voorzet van Ziyech knap binnen: 0-1. De supporters in de ArenA zagen de bui alweer hangen maar het elftal van Frank de Boer richtte zich knap op. Viergever knalde hard binnen op aangeven van Kishna: 1-1. Even later was het de beurt aan Bazoer die een bekeken pass van Sinkgraven knap op de borst aannam en volley binnen ramde: 2-1. Bij Ajax moest Veltman daarna afhaken en Van der Hoorn was zijn vervanger.

Na rust sloeg Twente opnieuw toe. Uiteindelijk was het Ziyech die de trekker over haalde en de Tukkers weer naast Ajax schoot: 2-2. Na die treffer kwam Ajax een paar keer goed weg en De Boer moest dus ingrijpen. Hij bracht Milik voor Schone. Of het door die wissel kwam is niet helemaal duidelijk maar plots leken beide buitenspelers van Ajax wakker geschrokken. El Ghazi zette strak voor op Kishna die direct hard afrondde: 3-2. Even later leek het spiegelbeeld wederom een treffer op te leveren maar strandde El Ghazi op de Twentse doelman. Toch scoorde Ajax nog één maal. Milik was de aangever met een weergaloos nonchalant ogend hakje waardoor Kishna zijn tweede mocht aantekenen: 4-2. Ajax dicteerde daarna de wedstrijd met Serero voor Klaassen als regisseur.

Ajax – FC Twente 4-2 (2-1)
6. Corona 0-1
10. Viergever 1-1
15. Bazoer 2-1
50. Ziyech 2-2
68. Kishna 3-2
75. Kishna 4-2

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman (26. Van der Hoorn), Moisander, Viergever; Bazoer, Klaassen (71. Serero), Sinkgraven; El Ghazi, Schone (67. Milik), Kishna

Opstelling FC Twente: Stevens; Ter Avest (76. Ebecilio), Lachman, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Tapia, Ziyech; Corona, Castaignos, Ould-Chikh (65. Mokhtar)

Scheidsrechter: Gözübüyük

Kaarten:
Geel: Bjelland (Twente)

Related posts

11 Comments

 1. Sjeffrey

  eindelijk weer een beetje het oude ajax terug. spel zag er met vlagen een stuk beter uit en eindelijk weer wat doelpunten. prima overwinning.

 2. Veltman

  Fijne overwinning, hoe sneller je die tweede plek binnen hebt, hoe meer je je op de Europa League kan richten!

 3. jacq64

  1e kwartier 2e helft was echt voor Twente. Verder wel een verdiende overwinning met een zeer goede Bazoer!

 4. ajacied078

  heb echt genoten van bazoer zondag. als die zo blijft ontwikkelen wordt het de nieuwe seedorf!

Comments are closed.