KK Veltman en 7 likes? Het moet niet gekker worden….

1218ajax-vitesse_veltman

Okay, een 0-4 nederlaag, een totale off-day en uitgeschakeld worden in de Beker…. Spelers verzaakten, dachten van dat doen wij wel even. De Boer die zijn keuzes maakte voor het treffen met Vitesse. Al met al was het gewoon een onwijze kut avond voor de die-hard Ajacieden en al die gasten die Ajax een warm hart toedienen.

Ik heb getwijfeld of ik dit artikel zou posten ja of nee…. Wij kunnen ellenlange discussies voeren over het beleid van Ajax, de mannen op het pluche, de tientallen miljoenen die wij op de bank hebben maar waar het om gaat is WIJ; de supporters! Vier jaar lang op rij kampioen en wie houdt ons van een vijfde titel op rij af? Zeg het maar…. Voordat deze site in een nieuw jasje gestoken werd, was er het open gastenboek waar iedereen zijn of haar mening kon ventileren. Gebruikte iemand het woord kanker, werd hem of haar meteen de mond gesnoerd. Mede door dit soort reacties van vele oud-bezoekers van de ‘oude site’was het woord kanker een smet op deze site. Er waren gasten die zeiden van ‘dit is gewoon een Amsterdams woord dat spreektaal is geworden’maar dat is gewoon grote bullshit tot dat je er zelf mee te maken krijgt.

Deze discussie leeft al heel erg lang op deze site en ik maak mij er sterk voor om dit woord uit te bannen. H nam een doek voor zijn grote vriend mee die overleed aan kanker, het doek hing op Zuid, de vader van J en E overleed aan kanker en ook voor hem hing er een fantastisch doek op Zuid, en zo kunnen wij nog wel even doorgaan…. Waar het mij om gaat is het feit dat kanker gewoon geen scheldwoord is. Ik ben een boerenlul uit de Achterhoek die nooit het woord kanker heeft gebruikt als scheldwoord. Mochten er gasten zijn die het niet met mij eens zijn, dan is dit hun goed recht. Voor mij was het in ieder geval de druppel dat iemand van hier niet impulsief iets zegt, maar daadwerkelijk intypt ‘kk Veltman’ en vervolgens ook nog eens de nodige fokking ‘likes’krijgt….. Ieder zijn mening maar ik zal zoiets nooit snappen. Nooit!  Deze is voor H, E, J en al die anderen……

Related posts

28 Comments

 1. bezemsteel

  Nou de sfeer zit er in ieder geval weer lekker in na vanavond. Als iedereen nou eens zou stoppen met janken en na een slechte wedstrijd meteen de hele selectie te vervloeken zal het een hoop schelen.

 2. Madmike

  Degene die met dat woord reageert moet zich echt eens na laten kijken. Zulke mensen moet je verbannen van dit soort sites. Respect. To all who died from this disease. We miss you

 3. Sazzz

  groot gelijk. ik ken gelukkig niemand die aan deze ziekte is overleden, maar je scheldt daar gewoon niet mee. sowieso uit respect voor degenen die hebben, die het gehad hebben of die er aan overleden zijn. en voor de personen om hen heen. overigens moet je met geen enkele ziekte schelden

 4. Grandmaster jp

  Dit soort dingen gebeuren ! Iedereen verliest wel eens met grote schaamte !!! Gvd jammmer shit kut !!! Idd dit zijn de woorden die er in je hoofd rond gaan ! Mannen zondag weer een nieuwe wedstrijd en een heel andere leven na afloop!!!! Ajax you re still MY best!

 5. Pim Ruisendaal

  Ze hebben verdient verloren. Maar om Veltman nou met alles en nog wat uit te schelden heeft ook weer geen nut. Niet alleen hij maar het hele team was niet goed! Mooiste was van Vak410 die 90min alleen maar song, respect voor hun. Nu zondag maar winnen en goed maken. En misschien Veltman nog een kans geven? En echte supporters moedig hun club aan wat de stand ook is en niet hun spelers met ziekte uitschelden!!

 6. pwborst

  Het woord benoemd de doodsoorzaak nr1 en niemand zou benoemd of vernoemd mogen worden hiernaar! Laten wij nou maar in goede en slechte tijden de jongens steunen, want heet namelijk supporten. Nr5 volgt dan vanzelf! Komopajax!!!

 7. pwborst

  Hij voelt zich al rot genoeg. Hij maakte de missers in een stadion met 35.000 supporters en een paar miljoen voor de buis. + er gingen er gister heel veel door de ondergrens.

  1. Hazez

   Klopt ook snap wel dat er gisteren veel emoties onder de supporters waren want wat er gebeurden heb ik al lang niet gezien .. Laten we alles maar vergeten en hopen dat we afsluiten met 3 punten

 8. paullus

  Wie laat dit elftal nu zo spelen
  En het word met het jaar minder
  En als hij een interview geeft
  Ziet alleen hij een andere wedstrijd

 9. AFCABorne

  Heel goed verwoord R.
  Ben het geheel met je eens.
  Ook ik heb er mensen aan verloren !!
  Fijne feestdagen voor jou en je naasten.

 10. Senx

  Rot woord, vreselijke ziekte, maar wie weet wie het geschreven heeft en wie het bericht geliked hebben… Mensen die geen aandacht waard zijn. Dus om hier nou 1 heel stuk over te schrijven… Beetje aanstellerig, met deze mentaliteit kan je de hele dag wel tranen met tuiten huilen. Ook ik ken mensen die zijn overleden aan deze ziekte, maar ik kan niet elke keer een hele sleech gaan houde als ik dat woord hoor (in negatieve zin) Een beetje weerbaarheid kan geen kwaad hoor. Fuck wat mensen deze mensen geliked hebben. Lekker links laten liggen. Het betreft 7 personen. Als je je druk gaat maken op zo’n pagina als deze om dat soort mensen, dan is het einde zoek. Hou het bij Ajax Amsterdam.

  1. Robin

   Aanstellerig? Ik gebruik dat fokking kutwoord nooit als scheldwoord. De laatste wedstrijd die mijn vriendin Ellen zag was wij tegen 010 en wij wonnen. Na de wedstrijd had zij moeite om station Bijlmer Arena te bereiken. Een week later overleed zij… De pa van mijn vrienden E en J overleed aan die kutziekte en dat deed mij ook pijn. Een prachtig doek op Zuid was een prachtig eerbetoon! H regelde een prachtig doek voor zijn overleden vriend…. Wat is het nu voor een moeite om gewoon dat woord niet meer te gebruiken? En ga nu niet discussieren over wat wel en niet gebruikt mag worden in een stadion, denk gewoon ff na.En nee ik ben geen moraalridder en ik pis ook op van alles en nog wat maar kom op nou: mocht jij weten dat jij iemand er mee kwetst, wat is het dan voor een moeite om gewoon ff een ander woord te gebruiken? Ik wens jullie allemaal een hele fijne gezonde Kerst en bij deze neem ik ook meteen afstand van deze zinloze discussie. Ik hoop in ieder geval dat ik iets bereikt heb met mijn berichtje. Groeten vanuit Ulft en dit was het.

Comments are closed.