KNVB presenteert speeldagenkalender 2015-2016

1609LogoEredivisie

De speeldagenkalender betaald voetbal van het seizoen 2015/’16 is bekend. Het seizoen trapt zondag 2 augustus 2015 af met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De start van de Eredivisie en de Jupiler League volgt een week later in het weekeinde van 7, 8 en 9 augustus. Doordat in de zomer van 2016 het Europees kampioenschap in Frankrijk op het programma staat, is de laatste speelronde een weekeinde eerder dan in het seizoen 2014/’15. De start van het seizoen is net als dit seizoen in het tweede weekeinde van augustus.

Na aftrek van de winterstopperiode, de play-offs en de internationale speeldagenkalender zijn er 32 weekeinden voor 34 speelronden in de Eredivisie en 38 speelronden in de Jupiler League. Daardoor kent de Eredivisie twee midweekse speelronden en zijn er in de Jupiler League zes weekeinden met een dubbele speelronden gepland. Het competitieprogramma zit in een krap jasje en er is weinig ruimte in de kalender voor eventuele wijzigingen en afgelastingen. De winterstop loopt in het seizoen 2015/’16 van dinsdag 22 december tot donderdag 14 januari. De twee seizoenshelften zijn evenredig verdeeld: zeventien speelronden in de Eredivisie en negentien speelronden in de Jupiler League voor en na de winterstop.

KNVB Beker
De KNVB beker start met 64 teams op 22, 23 en 24 september. De 1/16e finales worden gespeeld op 27, 28 en 29 oktober en op 15, 16 en 17 december staan de 1/8e finales op het programma. In de tweede helft van het seizoen staan op 2, 3 of 4 februari de kwartfinales gepland en worden de halve finales gespeeld op 1, 2 of 3 maart. De finalisten treffen elkaar in de finale van de KNVB beker op zondag 24 april in Stadion Feijenoord.

Nu de speeldagenkalender bekend is, gaat de KNVB samen met de betrokken partijen aan de slag om te komen tot een concept competitieprogramma. De voetbalbond presenteert een concept competitieprogramma op 12 juni 2015 aan de betaaldvoetbalorganisaties en vertegenwoordigers van gemeenten en politie.

Bron: KNVB.nl

Related posts

13 Comments

  1. Robin

   Ja hoor! Eerste en tweede kerstdag vallen op respectievelijk 25 en 26 december, oudjaarsdag op 31 december en Valentijnsdag op 14 februari.

 1. Paulydd

  Nou jongens net bevestigd door de zaakwaarnemer van frank de boer dat hij naar liverpool gaat op het eind van dit seizoen

  1. lezerG

   Gelul.
   ‘Mocht Liverpool geïnteresseerd zijn en Frank de Boer (44) benaderen, dan zal de trainer van Ajax aan het einde van het seizoen pas gaan praten. De Britse club waar coach Brendan Rodgers al een tijdje onder vuur ligt, polste De Boer twee jaar geleden al voor een functie. Toen vond de oefenmeester het te vroeg voor een overstap’.

 2. AFCA my World

  Iedereen weet dat als er een mooie club komt,en er duidelijke afspraken gemaakt worden Frankie zal vertrekken, bovendien is het een club die er bovenop geholpen moet worden en daarin zien ze de beste die beschikbaar is/word en dat is dus Frankie!

Comments are closed.