Bergkamp verkozen tot beste Oranje-international

dennis_bergkamp

Dennis Bergkamp heeft al een standbeeld bij Arsenal wegens zijn verdiensten voor die club en daar komt er binnenkort nog eentje bij maar dan in Zeist. Bergkamp is namelijk verkozen tot beste Oranje-international van de afgelopen 25 jaar en laat daarin Frank de Boer, Ronald Koeman, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst achter zich. Bergkamp speelde tussen 1990 en 2000 voor het Nederlands elftal. Hij kwam tot 79 interlands, waarvan 77 als basisspeler. Hij maakte 37 doelpunten in het shirt van Oranje. De man die een icoon werd bij Arsenal nam deel aan de EK’s van 1992, 1996 en 2000 en de WK’s van 1994 en 1998.

Bron: KNVB

Related posts

10 Comments

  1. antonajax

   Daarmee doe je hem nog te kort. Hij is gewoon een fenomeen! ’98 halve finale Argentinië was gewoon van een andere planeet! En al het andere wat JIJ ons hebt gegeven was ongeëvenaard!! JIJ BENT ALTIJD AJACIED!

 1. Sazzz

  het slaat alleen nergens op. je kunt Bergkamp toch helemaal niet met een De Boer of een Koeman vergelijken.

 2. lezerG

  Wat mij betreft is Dennis de beste technicus ooit. Als je dat rijtje met zijn mooiste goals ziet, echt ongelovelijk! Heeft alleen niet veel gewonnen in zn carrière.

 3. quadsboy

  Enige echte. Je mag hoef nie snel te zijn maar… Controle,inzicht,overzicht met of zonder de bal en dan nog je eigen style erbij hebben pffff kippenvel,ik zeg niks meer :)))))

Comments are closed.