De Boer: “Uiteindelijk spelen we ze wel kapot”

1210ajax-apoel_2-0feest

Frank de Boer was na afloop van het duel tegen APOEL tevreden over de 4-0 zege, al had hij de nodige kritische kanttekeningen over de eerste helft. “Ik moet de ploeg een compliment maken. Ze hebben een goede prestatie geleverd. Maar we waren ook slordig in balbezit en dan ging het tempo er te vaak uit,” zo gaf hij aan voor de camera van de NOS.

“De ploeg had in de eerste helft geen idee wat er gebeurde. Tegen dit systeem komen we nooit te spelen. Onze ploeg wist niet hoe ze daar mee om moesten gaan. Ze hadden sneller om moeten schakelen naar drie verdedigers. Dat hadden ze eerder moeten oppikken.”

“Uiteindelijk spelen we ze wel kapot, en dat was het doel. Ik moet de ploeg een groot compliment hoe we continu druk hebben gegeven, tot aan de 90ste minuut nog. Het is achteraf doodzonde dat we niet meer druk hebben kunnen zetten op Paris Saint Germain. Daar hebben we gewoon te weinig punten voor gehaald. Er zullen geen zwakke ploegen bij de loting voor de Europa League meer zijn. We kunnen onze borst natmaken, ook in de Europa League. Maar het is duidelijk dat we ver willen komen in het toernooi.”

Bron: NOS

Related posts

5 Comments

 1. Levenslang4Ajax

  Aan het eind de aanval van de toekomst die ook Europees moet gaan schitteren. Kshna Zivkovic en el Ghazi. Dan nog Fisher die er straks ook weer is. De jonge goden komen eraan. Nu nog met lef van achteruit gaan spelen en voorin ook je acties maken als je nog niet op voorsprong staat. In de eerste helft was Kishna gewoon een bang en voorzichtig wezeltje. In de tweede helft 100% anders.

  1. Nummer 12

   Precies !
   Eerste helft totaal niet in zijn rol gespeeld en veel te voorzichtig. Maar ok, erg knappe 2e helft !

 2. Bastoflex

  Eindelijk iemand die het snapt. Serero is gewoon zo ontzettend belangrijk voor dit Ajax. Hij deed bijna alles goed wat er van hem op die positie verwacht wordt.

  1. Levenslang4Ajax

   Is al tijden zo, hoeven we toch niet altijd te herhalen :-)))) is echt een heerlijke speler.

Comments are closed.