Klaassen: ‘De trainer vond dat ik niet moest doorslaan’

1206ajax-willem2_klaassen2

Davy Klaassen heeft zich ontwikkeld tot een vaste waarde in het eerste elftal. Klaassen heeft grote stappen gemaakt. Frank de Boer roemt tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met APOEL Nicosia de werklust van de middenvelder. “Hij is een speler die heel multifunctioneel is en hij heeft ook speciale kwaliteiten”, aldus De Boer.

“Hij is heel koelbloedig voor de goal en hij schuwt niet om het vuile werk op te knappen. Als er een bal wordt afgeslagen, dan loopt hij soms drie, vier anderen voorbij en is hij toch als eerste bij de bal. Dat zegt iets over zijn instelling, over zijn mentaliteit, maar ook over zijn ruimtelijk inzicht. Het gevoel van anticiperen. Wat hij ook heeft, is echt willen scoren. Hij maakte tegen Willem II die vijfde, maar als je ziet waar hij vandaan kwam. Sommige mensen stoppen er dan al geen energie meer in. Hij doet dat wel. Als je als tegenstander tegenover hem staat, weet je dat je aan de bak kan”, besluit De Boer tegenover De Volkskrant.

Klaassen zelf denkt dat hij in het recente verleden misschien te perfectionistisch was. “Vroeger wilde ik altijd winnen. Nu kan ik ermee omgaan als ik een spelletje verlies. Het gekke is dat er in mijn manier van voetballen alleen maar meer gif is gekomen. Er zijn wedstrijden geweest die ik goed speelde, terwijl ik alleen maar kon denken aan de ene foute bal die ik gaf. De trainer vond dat ik niet moest doorslaan. Ik heb geleerd sneller tevreden te zijn”, aldus Klaassen.

Bron: De Volkskrant

Related posts

18 Comments

    1. rickert

      precies, waarom altijd vergelijkingen maken, hij is gewoon lekker zichzelf, net als dat andersen gewoon een goede creatieve technisch begaafde speler is.

  1. Velibor

    Don’t shoot! Ik vind het een jongere en betere versie van die schweinsteiger van Bayern Munchen in wording

Comments are closed.