FNV: ‘Ajax moet aandacht vragen voor bouw stadions Qatar’

quatar

Ajax gaat in de winterstop op trainingskamp naar Qatar en dat is volgens de vakbond FNV een goede reden om eens aandacht te vragen voor de vele misstanden bij de bouw van de stadions voor het WK 2022 in Qatar.

‘Ajax is een begrip in de voetbalwereld en het zou goed zijn als daar ook signalen vandaan komen over de erbarmelijke omstandigheden waarin stadions worden gebouwd. Er zijn daarbij al vele doden gevallen en migranten uit Nepal worden daar behandeld als slaven. Ik zou het Ajax-bestuur en de spelers nadrukkelijk willen vragen de erbarmelijke omstandigheden bespreekbaar te maken met de Qatarese autoriteiten’, aldus Ruud Baars van de FNV.

Bron: De Telegraaf

Related posts

12 Comments

 1. supporter uit limburg

  moet ajax weer de kastanjes uit het vuur halen stelletje malloten van de fnv. ga dat zelf daar vertellen waarom altijd ovet de ruggen van de spelers doe wat aan de wantoestanden en gordkope krachten in eigen land de tunnel bij maastricht. maar nee leek bek houden he

 2. Bansberg04

  Ga daar zelf ff heen FNV Ajax komt daar niet om te lullen maar om te poetsen tegen de bal Gr Cor

 3. Ruubruub

  Ik denk dat iedereen daar tegen in actie moet komen en dat Ajax daar ook zeker aan mee kan doen. Beetje jammer hoe de FNV dat brengt maar het zou zeker niet verkeerd zijn als Ajax samen met nog grotere clubs wat zou organiseren. Alleen hebben veel van die clubs sponsors uit Qatar dus het zal wel niet gebeuren.

 4. AFCAoostNL

  Het is toch een goede zaak als men dat bespreekbaar maakt daar 1 dode is weer een dode teveel voor een potje voetbal toch?
  En supporter uit Limburg Ajax doet juist heel veel aan maatschappelijk belang, en als zon iconische club als Ajax wat zegt of de boer bijvoorbeeld dan komt dat echt wel even harder binnen dan wanneer de FNV dat zegt…

 5. LevenslangAjaxfan

  Alles maar dan ook alles moet aangegrepen worden om die misstanden daar aan de kaak te stellen. Vele kleine beetjes maken een groter geheel. Een dode zou al reden moeten zijn voor heroverweging laat staan vele doden. Je moet niet willen voetballen op menselijke resten, want dat is wat er straks gaat gebeuren.

 6. AFCAoostNL

  Volgens sommige hier een een goede ondergrond om gras op te laten groeien als je de opmerkingen leest hier!

  1. LevenslangAjaxfan

   Misschien kunnen ze er dan maar beter bij gaan liggen? Hebben we wat supporters dicht op de bal. Of is dit nu erg cru. 🙂

 7. Velibor

  Laat fnv eerst maar eens zorgen voor hun eigen leden hier in dit landje want volgens mij hebben ze de laatste jaren ook wel eens een steekje laten vallen en moeten ze niet wijzen naar zo’n Verweggistan land waar ze en we werkelijk niks maar dan ook helemaal niks te vertellen hebben. Bemoei je met je eigen Toko!

Comments are closed.