Medespelers wijzen Zivkovic terecht

1124jongajax-nec_zivkovic

Richairo Zivkovic moest het maandagavond ontgelden bij zowel supporters, medespelers als de technische staf van Ajax na het 1-1 gelijkspel van Jong Ajax thuis tegen NEC. De ploeg van Jaap Stam en Andries Ulderink kreeg in de blessuretijd de uitgewezen mogelijkheid om de voorsprong van 1-0 te verdubbelen maar Zivkovic sloeg vrijstaande medespelers over en ging voor eigen succes. Dat mislukte en uit de tegenstoot kopte Rens van Eijden de gelijkmaker tegen de touwen.

“Pissig? Eerder teleurgesteld. Als je 1-0 voor staat en daarna met drie Ajacieden op één verdediger van NEC afloopt, er balverlies wordt geleden en de bal er een halve minuut later aan de andere kant binnen valt, dan ben je in ieder geval teleurgesteld.””, aldus Ulderink na afloop in gesprek met FOX Sports.

Ulderink en Stam lieten na afloop in de kleedkamer de spelers zelf praten. “Als trainers hebben we even de mond dicht gehouden omdat er binnen de groep daar over flinke teleurstelling was. Dus de jongens hebben dat zelf met elkaar rechtgezet. Dat is ook beter dan wanneer een trainer dat doet. In het begin was ik er even bij. Het gesprek werd op een goede manier gevoerd. Iedereen was het er over eens dat hij een andere keuze had moeten maken, ook Richairo zelf. Daar moet hij van leren. Dit is nu even een hard gelag. Want anders had je hier wellicht met een overwinning gestaan. Een keer drie punten was wel lekker geweest”, zo besluit Ulderink.

Bron: FoxSports

Related posts

15 Comments

 1. jari

  Ik ben zo blij dat hij die fout heeft gemaakt! Als hij volgende keer in Ajax 1 staat dan zal hij de bal 100% afleggen

 2. toonvs

  Een voorhoede speler verspeelt de bal dat kan gebeuren. Maar waar zijn de middenvelders en de verdedigers dan stonden die allemaal voor Zivkovic dan. Lijkt verstandig om in de laatste minuten meer mensen achter de bal te houden. Je wint met ze allen en je verliest met ze allen.

  1. Veltman

   Sorry hoor, maar als je met een balletje opzij een medespeler voor een leeg doel kan zetten (ik herhaal: EEN LEEG DOEL) dan ben je gewoon een flapdrol als je dat niet doet.
   Ook al had ie ‘m wel gemaakt, was ie nog steeds een sukkel.

   1. kLASSE20

    Ben het met je eens maar als ie hem wel had gemaakt was ie geen sukkel geweest want dan hadden we het hier nieteens over gehad

 3. toonvs

  Daar gaat het niet om bij mij af leggen of niet afleggen. Gaat mij om het tegen doelpunt. Dan staat de rest te slapen in de om schakeling. Zoals gewoonlijk bij tegen doelpunten zowel bij Ajax 1 en 2. Ze kunnen gewoon niet goed verdedigen?

 4. AFCA my World

  De verdediging is al jaren een groot probleem bij Ajax,alleen omdat de andere clubs veel punten lieten liggen werd je kampioen,MAAR nu zie je een aantal clubs die wel een goede verdediging hebben het Ajax Heeeeel moeilijk gaan maken,we hebben een grote sterke CV nodig die ook leiding kan geven,hebben we die niet in de jeugd dan moet er maar eens 1 gekocht worden,Bazoer kan het gaan worden maar is denk ik nog niet ver genoeg!

  1. Remco-Ajax-Nijmegen

   Mike van der Hoorn heeft de lengte en kracht. Krijgt alleen geen kansen en speelminuten, waar hij zeker niet beter van wordt.

 5. Rubenkw14

  De boer wil hem eerst denk ik aan het systeem van Ajax laten wennen, want Fc Groningen speelde tegen het systeem van Ajax in

Comments are closed.