Verhuizing jeugdcomplex kan nog wel even gaan duren

Hans Wijers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax vertelde afgelopen week in de microfoon van BNR Nieuwsradio dat het jeugdcomplex van Ajax moet wijken vanwege woningbouw. De rvc-voorzitter dacht te reageren op een besluit van de gemeente, maar het blijkt slechts een plan, zo meldt AjaxLife vandaag. Het is dus niet zomaar dat Ajax in het meerjarenplan centjes gaat reserveren voor een nieuw sportpark. Maar het is ook zeker niet zo dat al verhuisdozen ingepakt moeten worden.

Concreet liggen er alleen sinds december 2013 plannen maar er zijn nog geen architecten nieuwe huizen aan het tekenen, er liggen nog geen contracten met aannemers en er zijn ook nog geen plattegronden van waar nou precies huizen moeten komen. Als mogelijk alternatief voor De Toekomst wordt sportpark Strandvliet genoemd. Dit sportpark ligt op de grens van de gemeentes Ouder-Amstel en Amsterdam, waardoor met meerdere partijen dient te worden gesproken. Aangezien Ajax volop ruimte wil hebben voor de ontwikkeling van jonge talenten, moet het ook allemaal maar net passen. En dan is er nog FC Amsterdam, dat daar is gehuisvest.

Om een lang verhaal kort te maken: het gaat allemaal nog wel even duren, maar Ajax doet er verstandig aan alvast naar de lange termijn te kijken. Vandaar dat ‘een nieuwe Toekomst’ deel uitmaakt van het op te stellen meerjarenplan, zo luidt de eindconclusie van AjaxLife.

Bron: AjaxLife

Related posts

6 Comments

      1. nick-afca95

        Overmars is voorzichtig met geld uitgeven en wil voor eigen jeugd gaan. Het is of de toekomst verplaatsen en alles opnieuw bouwen of geld neerleggen om de grond te kopen.

  1. Vakje129

    Nederland staat stil als het gaat om huizen bouwen ,kosten grond en bouw is te duur pas na 2016 zal de bouw een lichte stijging laten zien dus op zijn vroegst 2018 dat er verhuist moet worden , Als de bouwplannen goedgekeurd worden

Comments are closed.