Ajax genomineerd voor titel ‘Beste club van de wereld’

Ajax is een van de vijf genomineerden voor de titel ‘Club van het jaar’ bij de Globe Soccer Awards. De andere genomineerden zijn Juventus, Bayern München, Real Madrid en FC Basel. De prijs is een initiatief van de vereniging van Europese voetbalclubs (ECA) en de vereniging van zaakwaarnemers (EFAA). Op 29 december wordt de prijs uitgereikt op het gala van de Globe Soccerconferentie. De uitreiking zal plaats vinden in Dubai.

De jury, met daarin onder anderen Luis Figo, zaakwaarnemer Rob Jansen en een paar sjeiks, hebben Ajax genomineerd omdat de club al vier seizoenen op rij de beste van Nederland is en daarnaast omdat de club een toonbeeld is voor ontwikkeling van de jeugd.

Bron: AjaxLife

Related posts

19 Comments

 1. jeroen81

  klopt dus deze prijs krijgen we dus niet in handen. het blijft bij een genomineerd ajax deze prijs zal wel weer naar een top club gaan die Bobo’s zullen niet voor ajax kiezen al hebben we een van de beste jeugd opleiding

 2. bobin

  vind het toch al aardig wat dat we genomineerd zijn genoeg andere “grote” die ze voor ons in de plaats hadden kunnen kiezen

 3. kLASSE20

  Verwacht hier niet te veel van maar toch leuk dat we genomineerd zijn is een groot compliment naar Johan Cruijff Frank de boer Edwin van de sar enzovoort en natuurlijk ook voor de spelers!

 4. gerrykoos

  ik ben het wel eens met Jeroen dat het bij nominatie blijft, het is de macht van de grote. Kijk maar naar Robben ook al meerdere keren genomineerd en wordt altijd gepasseerd door die Ronaldo of Messi zoals tijdens WK Brazilië. Kortom we moeten alleen al met de nominatie blij zijn helaas.

 5. Royb020

  Zou een mooie prijs zijn voor Ajax!!! 1 ding Ajax is wel de enigste club zonder schulden van deze 5 clubs!!

    1. Royb020

     Nee tuurlijk!! Basel en Juventus hebben wel schulden! En inderdaad vanaf afgelopen februari is Bayern schulden vrij!!

 6. toonvs

  Fijne nominatie,wat heb je er aan dan alleen de eer. Had liever door gegaan in de CL en iets minder alles in orde. Positief blijven het is wat.

 7. En Un Momento Dado

  Je weet nu al wie de Champions League wint, dus je weet ook al waar deze ‘prijs’ naar toe gaat. Wat een bullshit. Ajax en Basel als opvulling, ik had een statement gemaakt en bij voorbaat al bedankt voor de eer. Financial Fair Play… anmehoela!

Comments are closed.