Bonussen flink omhoog

Vandaag zal in de Arena de algemene aandeelhoudersvergadering gehouden worden. De aandeelhouders kunnen tevreden zijn met meer dan 16 miljoen euro winst.

Buiten de 16,6 miljoen winst heeft het team van Michael Kinsbergen Ziggo en ABN Amro als nieuwe sponsoren weten te bemachtigen.

Zoals wij al eerder berichtten, is Marc Overmars de persoon die het meest verdiende met alleen al aan bonus zo’n 381 duizend euro. De reden hiervoor is te vinden in het huidige banksaldo van Ajax, sportieve succes en jeugdspelers die doorbraken. Marc is niet de enige die profiteert van de successen: Frank de Boer krijgt een half miljoen bonus als Ajax landskampioen wordt. De spelers moeten het met 3 ton doen.

Overigens leveren de landskampioenschappen ook wel wat op. Doordat de landskampioen recht heeft op deelname aan de Champions League, stijgt de omzet met 15 miljoen per jaar.

Ajax heeft het beleid om in plaats van dure spelers aan te trekken, te investeren in de jeugd en zo spelers te laten doorstromen. De jeugdopleiding kost per jaar zo’n 10 miljoen euro. Op deze wijze koppelt Ajax sportief succes immers aan lage financiële risico’s. Hoewel de raad van commissarissen zich in het beleid van de club kan vinden, laten de fans ook andere geluiden horen.

Bron: Parool

Related posts

4 Comments

  1. AFCA my World

    Geen bonus voor Frankie en de spelers dit x, PSV lijkt me te sterk en Feyenoord en Vitesse komen er ook aan!

  2. kLASSE20

    Om PSV te overtreffen moet je aankopen doen in de winter en accepteren dat de jeugd nog niet goed genoeg is voor het landskampioensschap

Comments are closed.