Column Ron Schiltmans: ‘Van nature beter’

Er gebeurt bij Ajax weer wat om blij van te worden. Na de traditioneel moeizame weken van oktober, gaat het Ajax vanaf begin november qua Eredivisie nogal voor de wind. Er zijn meerdere oorzaken voor te vinden. Elk seizoen krijgt het elftal van Frank de Boer in deze fase zijn vaste(re) samenstelling. Waar onze achterhoede soms nog ietwat wanhopig om zich heen kijkt, zie je vanaf het middenveld en verder naar voren de zekerheden langzaam stevige grond onder de voetbalschoenen krijgen. Het wordt stabieler, maar tegelijkertijd gelukkig ook frivoler, aanvallender en avontuurlijker. Kortom: het wordt weer Ajax.

Ik had in september een simpele doelstelling per wedstrijd: wakker blijven tot in blessuretijd. Iets wat me vorig seizoen niet vaak lukte. En ik moet zeggen, het ging me zondag zeer gemakkelijk af. Ondanks besloten trainingen zagen wij al wat eerder dan De Boer wie er bij Ajax voor de doelpunten zou moeten zorgen. Maar ook de trainer lijkt nu eindelijk om. Je kon er op wachten natuurlijk. Of eigenlijk móesten we er op wachten.

Arek Milik gaat daarom dit seizoen minimaal 25 doelpunten maken en daarna vrees ik dat Overmars alweer heel veel geld voor hem moet vragen. Die loopt binnen twee jaar bij Juventus, Bayern of voor bergen roebels in Rusland, en dat zagen sommige van ons al ver vóór zijn eerste geweldige doelpunt tegen Cambuur. Zijn tweede goal zondag, een afronding van een aanval over veel schijven, ontlokte Frank de Boer zelfs de herhaling van zijn vreugdekreet uit 2011, na het behalen van zijn eerste kampioenschap met Ajax: ‘Wat is dit lékker!’ Maar dat kon toen ook vanwege de knuffel met manager Pers en Communicatie Miel Brinkhuis zijn geweest. Dat heb ik nooit durven vragen. Ik krijg van Miel altijd alleen maar een hand.

Na de simpele 2-4 in Leeuwarden wilde de…

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts

5 Comments

  1. JobJobW

    Waarom blijft iedereen maar zeggen dat Overmars waarschijnlijk veel geld moet vragen nu? Ajax heeft al een optie tot koop afgedwongen, dat wil zeggen als wij hem willen hebben is ie van ons en dat bedrag staat ook al vast.

    1. Veltman

      Ik vind dat ook een rare zin… als hij bedoelt dat Overmars veel geld van Ajax moet vragen om hem te kopen, dan heeft Ron niet opgelet. Maar misschien wordt bedoeld dat Overmars daarna veel geld voor hem kan vragen (wat ik overigens ook jammer vind, want ik heb liever goede spelers dan veel geld)

Comments are closed.