Column Ron Schiltmans: ‘Op de spits drijven’

Het begint nu echt wel serieuze vormen aan te nemen, dat opzichtig misleiden van Ajax’ achterban. Om het volk te sussen stond zaterdagavond ineens Edwin van der Sar tussen de jongelui van VAK410. In je nette kostuum even losjes mee hossen met de jongens, handen schudden, high fives uitdelen en vóór de slotfase van de wedstrijd weer gewoon terug op je eigen zachte stoel. Kleine moeite, groot plezier. Hij gaf de fanatieke aanhang daarmee iets waar ze het nog maanden thuis over konden hebben. Misschien zelfs wel jaren. Zoveel ander noemenswaardigs gebeurt er namelijk niet, tijdens een gewone competitiewedstrijd van Ajax. Je twijfelt af en toe welke kant we op spelen.

En omdat de wedstrijd het weer toeliet, zag ik Edwin in mijn fantasie tegen het eind van de wedstrijd ook nog met ontbloot bovenlichaam achterstevoren meedeinen met zijn nieuwe makkers van Zuid. Vervolgens rond middernacht volkomen stoned het stadion verlaten, en de volgende ochtend verdwaasd wakker worden, met een verse tattoo op zijn borst: het oude Ajaxlogo. Dertig centimeter in doorsnee.

Frank de Boer moet het op zijn laatst vrijdagmiddag bezorgd in de groep hebben gegooid. Technisch Hart, directie, iedereen was er. Spoedberaad. “Jongens, ik weet dat we allang niet meer om Milik heen kunnen, maar onze vaste spits komt in vorm, is fitter dan ooit en we moeten nog twee maanden tot de transfer window weer open gaat.” Marc Overmars trok als vanzelf meteen een zuinig mondje. Frank vervolgde: “bovendien is Dordrecht een ideale tegenstander voor hem om met een paar goals weer wat Youtube-reclamefilmpjes te generen. Wie heeft er zin om ondertussen de morrende menigte even af te leiden, mocht het onverhoopt niet zo vlotten met de doelpunten?” Het werd dus Edwin. Bijna twee strekkende meter aanraakbare Ajacied voor weinig geld. Het leverde prachtige beelden op en leidde daardoor inderdaad prima af van wat menig supporter al tijden grijze haren bezorgt: het spelpeil van Ajax.

U hebt het niet van mij, maar…

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts

12 Comments

 1. Guacamole

  Op het moment zou het moeten gaan: over de gatenkaas achter, het totaal niet creative middenveld en het doelloze aanval. Ps door sigi meer te laten spelen zakt zn marktwaarde alleen maar.

  1. polaroids

   Haha, inderdaad zijn markt waarde daalt hiermee. Immers hoeveel minuten heeft Sigi per doelpunt nodig. Hoe meer Frank hem laat spelen, des te slechter wordt het gemiddelde….

 2. Moosie

  Weer zo een stuk van iemand die populair loopt te doen zonder ook maar enig verstand van voetbal.Effe lekker de supporters schofferen,effe lekker de directie schofferen.Al die mannetjes of het nu deze lul is of die gasten van het finacieel dagblad allemaal vinden ze dat we net als die kakkerlakken of die gloeilampen al ons geld moeten uitgeven om dan als Liverpool nog steeds van het veld geveegd te worden door Real of Barca.Het resultaat van de A1 wordt nergens genoemd want dat ligt niet lekker in het volgende kutstuk wat ze schrijven.Echter na het gezeur in de bekerfinale is het juist hartverwarmend dat flappie toenadering zocht naar 410 en dat die jochies dan als sukkeltjes worden weggezet door schildklier ach dat ligt ook weer lekker bij zijn grachtengordelvriendjes.Of het nou Henk Spaan is of die eikel van een de Vries laat ze allemaal de kolere krijgen pleur een end op en steek die stukkies in je reet is weer eens wat anders dan de lul van je vriend niet waar Ronnie?

 3. Gert Ajax

  Grappig stukje!Vrees dat je niet helemaal weet hoe een column werkt moossie een stukje zoals dit moet je niet al te serieus nemen en moet grappig zijn.Om de auteur gelijk voor homo te gaan uitmaken zegt meer over jou dan over zijn stukje.

  1. Moosie

   Nou gert ik vind dus wat ik geschreven heb ook heel grappig.Ik zie dus niet in dat schildklier of bv auke st st st stotterende Kok maar hun gang kunnen gaan en als ze dan zelf geschoren worden er altijd wel van die fatsoensrakkers als jij komen om dan mij de maat te nemen.maar dat mag vrijheid blijheid toch?Als mensen als menno v Galen boeken vol stront over Johan Cruijff mogen schrijven en Henk Spaan een jeugdspeler van 15 mag fileren in het parool dan kan mijn stukkie toch ook wel.Als jij daar aanstoot aan neemt moet je dat zelf weten ik word kotsmisselijk van dit soort slap gelul over de rug van mensen die of heel hard werken binnen de club en over de supporters die elke wedstrijd weer zorgen dat we niet in een theater zitten maar in een stadion.ik heb me jaren lang kapot geërgerd aan het ABN publiek en alle semi bekende Nederlanders die ook wel effe een mening hebben of zelfs in het bestuur wilden maar daar maak jij je niet druk om jij valt over lul in je reet.Want jij bent Gert Ajax.Prima toch.

    1. Moosie

     jij kunt wel met een kutopmerking komen maar ik zie geen reden voor het nemen van een pil misschien mot je je eigen referentiekader op je zelf loslaten als jij het allemaal zo goed weet leg jij het eens uit dan

     1. tothefuture

      Als je hetzelfde stuk schrijft met wat minder “harde” woorden heeft het wel veel meer effect. Gewoon iets minder directe emotie erin. 🙂

   1. tothefuture

    Je denkt er volgens mij hetzelfde over als ik, alleen verwoord jij het net iets anders :-))

Comments are closed.