Kieft: ‘Milik is acht keer beter dan Sigthorsson’

Wim Kieft zat vrijdagavond aan tafel bij het programma Voetbal International en had daarin een duidelijke mening over de keuze van Frank de Boer tussen Kolbeinn Sigthorsson en Arkadius Milik. De oud-Ajacied zou Milik altijd opstellen, gewoon omdat hij acht keer beter is dan de IJslander.

‘Bij Ajax vinden ze eigenlijk niemand goed en proberen ze iedereen altijd opnieuw te laten voetballen. Milik is zoveel beter dan Sigthorsson dus ik snap werkelijk niet dat hij dit weekend weer op de bank zit. Het zal wel weer met het systeem te maken hebben maar dat is pure onzin. Zivkovic is net zo’n geval en dat die jongen de pest in heeft kan ik me voorstellen. Van het eerste van Groningen naar Jong Ajax is denk ik niet wat hij voor ogen had en zeker niet leuk’.

Bron: Elfvoetbal

Related posts

28 Comments

 1. superjood_96

  Als het waar is dat sigi steeds in de basis wordt gezet omdat ajax hem in de winter wilt verkopen vind ik dat complete onzin! Ten eerste als ajax zijnde wil je altijd winnen en met sigi in plaats van milik in de basis is dat een stuk lastiger! En ten tweede maakt 1/2 miljoen vrij weinig uit als er 100 miljoen op de bank staat wat toch nooit wordt uitgegeven! Van mij mag die ijslander lekker op de tribune toekijken hoe zijn contract afloopt en milik zien schitteren!

 2. tothefuture

  Knap dat Kieft beter weet hoe Zivkovic zich voelt en wat hij denkt dan Zivkovic zelf. Als er een speler is die vanaf de start exact wist wat de bedoeling was is hij het wel. Niet elke jonge speler is een Cruijff of een Seedorf die je heel vroeg voor de leeuwen kan gooien. Op basis van welke wedstrijden hij vindt dat Milik acht keer beter is …… de glazen bol van Wimpie zelf denk ik.

  1. liefhebber

   Iedere simpele ziel kan al jaren wekelijks zien dat Sig drama is. Heb nooit begrepen waarom er zoveel geld voor deze speler is betaald. Alle leuterverhalen over het Ajax systeem snap ik ook niet. Al jaren drama. Nationaal en internationaal tijd voor andere trainers!!! Dat tikkie opzij en achteruit heb ik inmiddels al te lang gezien. Nieuwe aankopen z en m worden al op voorhand afgebrand door ze in jong Ajax te stallen.

 3. JCruijff

  Hoho niet zo kort door de bocht hier met jullie reacties. Als Sighto’o weer gaat scoren hoor ik niemand hier iets zeggen. We hebben 2 goede spitsen in de selectie. Frank moet kiezen. Van Milik kunnen we nog veel plezier hebben. Ik zie ook liever Arek spelen. Er komen nog veel wedstrijden aan. Tegen Dord moet Sighto’o maar s laten zien dat hij er een paar inknalt. Tegen Barca staat Arek er weer in hoop ik

  1. Lichtenvoordse-Ajacied

   Ik denk dat dat juist de reden is dat Siggi speelt tegen Dordrecht ,puur om Milik te sparen voor Barca (tenminste dat zou ik dan snappen)

   1. Zlatan

    Dat hoop ik dan , het proberen is nu geweest , nu spijkers met koppen slaan , altijd de beste spelers opstellen !!!!!

 4. tothefuture

  Lees de reacties over Sigi nog eens van een jaar terug. Hij was THE MAN met zijn belangrijke doelpunten. Nu is hij Ajax onwaardig.

  1. tothefuture

   Dan vond je Suarez destijds ook Ajax onwaardig toen hij 575 min. niet scoorde en in 666 slechts een keer. Fijne vent ben je 🙂

 5. AFC98

  Het is voor beide spitsen niet goed om steeds af te wisselen, je kan beter 1 spits het verstouwen geven (milik!) maar ik vertrouw op FdB en de staf dat ze de goede keuze maken

  1. Velibor

   Siggi is geen slechte spits integendeel maar hij is 45 jr te laat geboren want in de tijd van Sjakie en Pietje had ie wel 20 ballen in een wedstrijd op zen knikkertje gehad en was ie moeiteloos Europees topscorer geworden.

 6. jacq64

  Jongens we hebben het vanavond toch weer kunnen zien? Sigi is niet in de blakende vorm die we van een Ajax spits verwachten… Milik er naast houden betekent gewoon dat je schijt hebt aan de mensen op de tribune.

Comments are closed.