FC Twente – Ajax, het duel der spitsen

Zaterdagavond om 20:45 uur treffen FC Twente en Ajax elkaar in de Grolsch Veste. De tukkers zijn dit seizoen weliswaar nog ongeslagen maar de laatste thuisoverwinning op Ajax dateert alweer uit het seizoen 2009-2010 toen de club uiteindelijk ook na 34 wedstrijden met de schaal stond. Zaterdagavond kan de wedstrijd weleens het duel der spitsen worden bij zowel FC Twente als Ajax. 

Beide trainers hebben hun spitsen afgelopen week zien acteren tijdens interlands en waar Frank de Boer met een luxe probleem lijkt te zijn opgezadeld zal collega Alfred Schreuder minder blij zijn met de doordeweekse wedstrijden. Luc Castaignos kwam namelijk met een hamstringblessure terug in Enschede na zijn uitstapje met Jong Oranje. Castaignos lijkt op tijd fit maar kan zomaar eens vroegtijdig moeten afhaken of zelfs helemaal niet starten aan de wedstrijd.

Frank de Boer lijkt met een ander luxe probleem te zijn opgezadeld. Kolbeinn Sigthorsson, de spits waar hij nog steeds wekelijks voor kiest, speelde een prima wedstrijd met IJsland tegen Oranje en keerde vol zelfvertrouwen terug in Amsterdam. Maar dat geldt zeker ook voor Arkadius Milik. De Pool wist ‘Weltmeister’ Duitsland een genadeklap toe te brengen en herhaalde dat kunstje enkele dagen later tegen Schotland met opnieuw een doelpunt. Beide trainers zullen er wel uit zijn wie zij in de spits gaan zetten zaterdagavond, maar dat het zomaar eens een duel der spitsen kan worden mag duidelijk zijn.

Bron: Goal.com

Related posts