De Boer: ‘Geen reden om Sigthorsson te wisselen’

Frank de Boer ziet vooralsnog geen reden om met een andere spits te gaan spelen. Kolbeinn Sigthorsson is bij de Ajax-coach nog steeds de nummer één voor die positie, zo liet De Boer weten tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel van zaterdagavond tegen FC Twente.

De Boer wil Sigthorsson over een langere periode het vertrouwen geven, ondanks dat de IJslander moeizaam tot scoren komt en Arek Milik ook afgelopen week tijdens twee interlands met Polen aantoont in vorm te zijn. ‘Ik vind dat Kolbeinn een stijgende lijn te pakken heeft en wil dat hij die lijn doortrekt. Ik wil Kolbeinn daar niet in remmen. Hij is echt stappen aan het maken. Sigthorsson en Milik zijn beiden in goede vorm, ze doen weinig voor elkaar onder. Natuurlijk zal dat voor Sigthórsson ook druk geven. dat hoort erbij. Ik vertrouw nu op Kolbeinn en dat vertrouwen schaadt hij niet. Ik heb dus geen reden om hem te wisselen.’

Milik is momenteel de held van Polen nadat hij de afgelopen week scoorde tijdens interlands tegen zowel Duitsland als tegen Schotland. De Boer had beide duels ook gezien. ”Het is ook lekker voor Ajax dat hij belangrijk is geweest voor zijn land. Hij is wel een speler die met beide voetjes op de grond blijft, maar hopelijk neemt hij dat goede gevoel mee hier naartoe.”

Bron: Nusport

Related posts