‘Viergever brengt zekerheid’

Hij zou Niklas Moisander moeten vervangen maar omdat er van vetrek nog geen sprake is,  maakt Viergever zich op een andere positie nuttig.

De Telegraaf meldt dat Viergever als middenvelder een redelijke wedstrijd heeft gespeeld tegen zowel NAC als APOEL Nicosia.  “Natuurlijk weet Nick ook dat het nog beter kan op die positie.” aldus Frank de Boer.

“Ik zou niet weten waarom ik daar niet met Nick zou doorgaan. Verdedigend heb je meer zekerheid met hem. Maar het is een combinatie van verdedigen en in balbezit snelle keuzes maken. Sta je open om het spel snel te verplaatsen? Controleur op het middenveld is bij Ajax een lastige positie en het is logisch dat je daar in het begin moeite mee hebt. Als 25-jarige kan Nick honderd procent zeker nog veel leren, omdat hij een goede basistechniek heeft. Dus uiteindelijk zal hij dat snelle handelen veel beter doen dan hij nu doet.”

Related posts