Klaassen heeft de ambitie om aanvoerder te worden

Het gaat goed met Davy Klaassen. De middenvelder is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in het eerste elftal en hoopt de komende tijd nog belangrijker te worden. Klaassen laat weten dat de aanvoerdersband ook best om zijn arm past.

‘Natuurlijk denk ik daar wel over na maar ik besef ook dat ik dan nog beter moet worden. Als aanvoerder moet je natuurlijk zelf goed voetballen want anders heeft die band geen zin. Je kan onmogelijk iets van je medespelers verwachten als je zelf niet goed speelt. In de A1 was ik aanvoerder en toen praatte en coachte ik meer. Ik denk dat ik dat in de toekomst opnieuw kan bij het eerste elftal’.

Klaassen blikt ook af en toe nog weleens terug naar zijn begin periode in Amsterdam. ‘Ik kwam als jochie uit Hilversum naar het grote Ajax en dat voelde wel een beetje als de dorpsjongen tussen de grote monden uit Amsterdam. Voordeel is wel dat je gelijk voor jezelf dient op te komen waardoor je ook weer snel respect afdwingt. Trouwens ik ben nog steeds rustig hoor, maar als het moet laat ik me zeker gelden’.

Bron: AD

Related posts