Zondag contactloos pinnen in deel ArenA

Afgelopen voetbalseizoen heeft de Amsterdam ArenA in samenwerking met ABN AMRO en CCV een pilot ‘contactloos’ betalen gehouden op de eerste ring noord. Deze pilot is dermate sccesvol verlopen dat in augustus is besloten het ook over de rest van het stadion uit te rollen. Vanaf aanstaande zondag 5 oktober, tijdens Ajax – PEC Zwolle, kunnen bezoekers op de eerste ring in de vakken 101 en 102 en 110 t/m 129 van deze nieuwe betaalmethode gebruik maken bij de kiosken. De bedoeling is om uiterlijk 16 januari 2015 in de hele ArenA deze (contactloze) pin-faciliteit uitgerold te hebben.

Contactloos pinnen is een nieuwe vorm van betalen waarbij je de betaalpas of de mobiele telefoon kortstondig dichtbij de betaalautomaat gehouden moet worden om de betaling tot stand te brengen. Bij bedragen tot en met € 25,- is geen pincode nodig. Boven dit bedrag moet er wel een pincode ingetikt op de betaalautomaat (als u betaalt met een contactloze betaalpas) of op de mobiele telefoon.

Of  jij zondag ook in aanmerking komt voor contactloos betalen kun je zien aan het logo op de voor- of achterkant van de betaalpas. Bij contactloos of mobiel betalen is het niet nodig om de betaalpas of telefoon van tevoren ‘op te laden’ zoals bij Chipknip. Iedere betaling wordt namelijk direct van de betaalrekening afgeboekt, zoals dat ook werkt bij gewoon pinnen. Contactloos betalen is in het buitenland al veel langer mogelijk. Het is gemakkelijk en snel.

Op termijn zal het contactloos pinnen de ArenA Card gaan vervangen. Voorlopig blijven de ArenA Cards naast het contactloos betalen en pinnen een actief en geldig betaalmiddel binnen de ArenA.

Bron: Ajax.nl

Related posts