Pover Ajax speelt gelijk op Cyprus: 1-1

Ajax heeft zijn tweede groepsduel in de UEFA Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen APOEL Nicosia. Lucas Andersen bracht Ajax in de 28ste minuut op voorsprong maar een zeer discutabele beslissing van de arbitrage zorgde voor een 1-1 ruststand. Ricardo van Rhijn kreeg de bal op de borst wat voor de scheidsrechter reden genoeg was om de bal op de stip te leggen. Gustavo Manduca schoot de daaropvolgende penalty zuiver binnen en dat bleek tevens de eindstand op Cyprus.

Klik hier voor het fotoverslag van deze wedstrijd

In de eerste helft leek Ajax op weg naar een makkelijk avondje op het zomerse Cyprus. Al na enkele minuten kreeg Kolbeinn Sigthorsson tot tweemaal toe de kans om Ajax op voorsprong te zetten maar de Ijslander faalde opzichtelijk. In de 28ste minuut was het toch Ajax dat de voorsprong greep. Lucas Andersen zette landgenoot Lasse Schöne  vrij voor het doel. Schöne miste de kans maar in de rebound was het Andersen die de 0-1 op het scorebord schoot. Dat Ajax bij  rust niet voorstond mocht het zichzelf verwijten maar ook grotendeels de Servische arbitrage.  In de 31e minuut gaf arbiter Milorad Mazic de thuisploeg een onterechte strafschop, die door Gustavo Manduca werd binnengeschoten.

In de tweede helft leek Ajax nog steeds niet doordrongen dat er op Cyprus wel degelijk drie volle punten konden worden gehaald. Schöne kreeg via Van Rhijn de mogelijkheid om opnieuw doel te treffen in de Champions League, maar scoorde in tegenstelling tot het treffen met PSG (1-1) niet.  In de 55ste minuut kwam Ajax zeer goed weg. Jasper Cillessen haalde APOEL-speler Sheridan onderuit buiten de zestien en kwam er met een gele kaart genadig vanaf.

Een kwartier voor tijd haalde De Boer zijn beide vleugelspitsen naar de kant. Lasse Schöne en Lucas Andersen moesten wijken voor Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna. De minuten daarop domineerde Ajax weer het spel maar kwam het ondanks een dot van een kans van Thulani Serero niet meer tot scoren. De ploeg van trainer Frank de Boer staat met twee punten nu derde in groep F. PSG leidt na de zege op Barcelona met vier punten. De Catalanen hebben een punt minder. Apoel bezet met één punt voorlopig de laatste plek.

APOEL Nicosia – Ajax 1-1 (1-1)

28. Lucas Andersen 0-1
31. Manduca 1-1

Scheidsrechter: Mazic (Ser)

Opstelling APOEL: Pardo; Mario Sergio, Amorin, Carlao, Antoniades; Vinitius, Morais; Tiago Gomes(/71 De Vincenti), Aloneftis; Manduca(/79 Efrem), Sheridan(/82 Djebbour).

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen; Davy Klaassen, Nick Viergever, Thulani Serero; Lasse Schöne(/74 Anwar El Ghazi), Kolbeinn Sigthórsson, Lucas Andersen(/74 Ricardo Kishna)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts