NAC maakt het Ajax makkelijk: 2-5

Ajax is het uitduel tegen NAC in Breda zonder kleerscheuren doorgekomen. Op de eerste twintig minuten na kwam de ploeg van Frank de Boer niet in de problemen. Ajax scoorde vlak daarna twee keer binnen enkele minuten en legde daarmee de basis voor de zege. Uiteindelijk werd het 2-5. Het duel in het Rat Verlgh Stadion begon overigens een kwartier later dan gepland. De spelersbus van Ajax kwam vast te staan op de snelweg en moest onder politiebegeleiding naar Breda worden geleid.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Opvallendste man aan Ajax zijde was Kolbeinn Sigthorsson. De IJslander kreeg weer de voorkeur boven ArkadiuszMilik, die in Breda weer genoegen moest nemen met een plek op de bank, en scoorde drie keer. Daarnaast raakte hij nog het houtwerk en schoot een strafschop de tribunes in.

Ricardo van Rhijn opende de score voor Ajax door uit een corner van afstand laag en hard binnen te schieten. Vervolgens was het tweemaal de beurt aan Kolbeinn Sigthorsson en stond er 0-3 op het scorebord en was de wedstrijd eigenlijk beslist. Na een uur voetbal scoorde Stipe Perica tegen, maar Joel Veltman bracht de marge weer op drie goals. Perica stribbelde opnieuw tegen met de 2-4. Uiteindelijk was het laatste woord wederom aan Sigthorsson die in de korte hoek Ten Rouwelaar verraste: 2-5

NAC Breda-Ajax 2-5 (0-3)
27. Ricardo van Rhijn 0-1
29. Kolbeinn Sigthorsson 0-2
58. Kolbeinn Sigthorsson 0-3
60. Perica 1-3
65. Joël Veltman 1-4
76. Perica 2-4
89. Kolbeinn Sigthorsson 2-5

Bijzonderheden: 56. Sigthorsson mist penalty
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 18900
Kaarten:
Geel: Lucas Andersen (Ajax), Amieux, De Kamps (beiden NAC)

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen, Nicolai Boilesen, Niklas Moisander, Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, Davy Klaassen, Nick Viergever, Thulani Serero, Lucas Andersen (62. Ricardo Kishna), Kolbeinn Sigþórsson, Anwar El Ghazi (78. Arkadiusz Milik)

Opstelling NAC:
Ten Rouwelaar, Ssewankambo (’77 De Roover), Drost, Damcevski (’82 Seuntjens), Amieux, Falkenburg, De Kamps, Matic , Boateng (’77 Sarpong), Perica, Tighadouini

Related posts