Cor Pot: ‘Ajax gaat zondag winnen, zonder twijfel’

feyenoord maakt zondagmiddag geen kans in de eerste klassieker van het seizoen. Dat denkt Cor Pot, die een makkelijke zege voor Ajax voorspelt. Volgens Pot beschikt Frank de Boer over een sterkere spelersgroep dan zijn collega Fred Rutten. Het thuisvoordeel weegt niet op tegen het gebrek aan kwaliteit, is de lezing van de voormalige trainer van Jong Oranje.

“Ajax gaat zondag winnen, zonder enige twijfel”, zo tekende Voetbal International op uit zijn mond. “Ajax is met een goed gevoel uit de Europese week gekomen, terwijl dat bij feyenoord niet het geval is. Dat speelt zeker door. Het zal niet makkelijk zijn om dat zomaar even om te draaien.”

Zwaar seizoen
Niet alleen de klassieker ziet Pot somber in voor feyenoord. In zijn optiek gaan de rotterdammers een zwaar seizoen tegemoet, nadat tijdens de afgelopen transferperiode de ene na de andere sterkhouder voor een buitenlands avontuur opteerde. “feyenoord heeft te veel ingeleverd in de afgelopen transferperiode”, aldus Pot. “In aanvallend opzicht met Graziano Pellè, maar met name ook verdedigend. Het is een groot verschil nu Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi vertrokken zijn. De vervangers zijn niet adequaat.”

Eerste vijf
Waar Rutten en Martin van Geel onlangs uitspraken voor de titel te willen gaan, houdt Pot er een totaal andere voorspelling op na. “Als feyenoord bij de eerste vijf eindigt, hebben ze het heel goed gedaan. Maar dat gaan ze niet redden.”

Bron: Goal.com

Related posts