‘De Champions League zit bij Ajax in het DNA’

Ajax begint woensdagavond thuis tegen Paris Saint-Germain aan een nieuw Champions League-avontuur. Aan de hand van drie vragen aan drie kenners blikken vooruit.

Heeft Ajax iets te zoeken in de Champions League?

Aad de Mos, trainer Ajax van 1982 tot 1985:
“Ja, Ajax heeft altijd iets te zoeken in de Champions League. De Champions League zit namelijk bij Ajax in het DNA. Ook als ze het in de competitie even kwijt zijn, kunnen ze in de in de Champions League boven zichzelf uitstijgen. Dat zagen we vorig jaar tegen FC Barcelona en eerder tegen Manchester City. Tegen Paris Saint-Germain zie ik ook kansen. Ajax zet in Europese thuiswedstrijden druk naar voren, daar houdt een ploeg als PSG niet van.”

Andy van der Meyde, haalde als speler met Ajax de kwartfinales van de Champions League in het seizoen 2002/2003:
“Ajax is kampioen van Nederland en hoort dus zeker in de Champions League. Ik ben ook positief over de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Een stunt zit erin. Maar het hangt er ook een beetje vanaf of de Ajax-defensie Zlatan Ibrahimovic af kan stoppen. Hij moet zijn dag niet hebben, of weinig zin. Dan kan het. Maar ik vrees dat Zlatan wil laten zien dat hij terug in de Arena is.”

David Endt, teammanager Ajax van 1997 tot 2013:
“Als Ajax met durf en lef gaat spelen dan is er zeker wat mogelijk. Ook tegen Paris Saint-Germain. We mogen niet vergeten dat Ajax in Frankrijk een heel grote naam is. De Fransen hebben respect voor Ajax en PSG is zeker niet onaantastbaar. En oké, ze hebben Zlatan. En een Zlatan in goeden doen is eigenlijk voor geen enkele defensie af te stoppen. Maar hij heeft in het verleden al eerder tegen Ajax gespeeld en wist toen nooit zijn stempel te drukken. Laten we hopen dat dat nu weer het geval is.”

Tekst: Nu.nl

Related posts