Veltman: ‘Ibrahimovic is sterk en lijkt een beetje op Graziano Pellè’

Joël Veltman moet woensdagavond Zlatan Ibrahimovic in toom zien te houden. De verdediger noemt de aanvaller van Paris Saint-Germain in gesprek met de NOS ‘een fenomeen’. “Ik heb al veel beelden van hem gezien”, vertelt de 22-jarige Veltman.

“Ik weet dat hij sterk is en een beetje op Graziano Pellè lijkt, maar dan een niveautje hoger. Ibrahimovic is nog gevaarlijker in de zestien. Bij hem is een kans een goal”, aldus Veltman. De 32-jarige Zweedse steraanvaller was dit seizoen al goed voor vijf doelpunten in drie competitiewedstrijden. Tijdens de interlandperiode kroonde Ibrahimovic zich bovendien tot Zweeds topscorer aller tijden.

Ajax maakte dit seizoen nog geen geweldige indruk, maar Veltman zegt ervan overtuigd te zijn dat het elftal beter kan. Volgens de stopper ‘staat’ Ajax ‘minder goed’: “Nu liggen er daardoor toch al een paar tegendoelpunten in, dat was vorig jaar beter. Maar ik heb het volste vertrouwen in dit team, dat meen ik echt.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts