Van Basten stopt als trainer van AZ

Marco van Basten stopt als trainer van AZ. De voormalige topspits zou oorspronkelijk zijn werkzaamheden na het komende weekeinde hervatten. Mogelijk blijft hij aan als adviseur van de club. De beoogde opvolger is Alex Pastoor, die momenteel al als interim-trainer werkt en tot nu toe assistent van Van Basten was.

Van Basten tekende afgelopen zomer voor twee jaar bij AZ. In juli overleed zijn vader. Een paar weken geleden meldde Van Basten zich ziek. De voetbalclub voerde privéproblemen aan en later bleek dat Van Basten last had van hartkloppingen. Daardoor belandde hij in de ziektewet en moesten er verdere onderzoeken worden uitgevoerd.

Buiten de privésores was er meer aan de hand. Het was sterk van Van Basten, dat hij zijn assistenten hun gang liet gaan op de gebieden waar ze goed zijn. Zo gaf hij Pastoor het woord om tijdens een wedstrijdonderbreking een tactisch verhaal af te steken tegen de basisspelers. De trainer werkte er hard aan om zijn leidende rol op alle gebieden van zijn functie te vertolken.

Tekst: De Telegraaf

Related posts