De Boer: ‘Drie keer op rij verliezen is geen optie’

Ajax probeert zaterdagavond een einde te maken aan een slechte reeks. De ploeg van Frank de Boer verloor van psv en FC Groningen en krijgt dit weekend bezoek van Heracles Almelo, de hekkensluiter van de ranglijst. “Zij hebben niks te verliezen en zitten in een benauwde situatie. Maar drie keer op rij verliezen is voor ons geen optie”, benadrukt De Boer.

De oefenmeester kan tegen Heracles beschikken over vrijwel een complete selectie: alleen Viktor Fischer is wegens een blessure niet inzetbaar. Ricardo Kishna is gepasseerd door De Boer en kan wellicht maandag meedoen met Jong Ajax, dat dan tegen Sparta Rotterdam speelt. Twee dagen hierna speelt Ajax zijn eerste wedstrijd in de Champions League, tegen Paris Saint-Germain.

Voor Ajax komt er dus een drukke periode aan: “We zijn er fysiek klaar voor. Hopelijk zetten we een paar goede resultaten neer waardoor we in een flow komen”, zegt De Boer. “Ik heb aangegeven dat de spelers goed op zichzelf moeten letten. Wat betreft eten, maar ook als het gaat om rust. Nu gaat het ook om de bovenkamer. Kunnen ze het opbrengen om telkens hetzelfde te blijven brengen?”

Tekst: Voetbalzone

Related posts