Gedreven Van Rhijn investeert in zichzelf

Voor de Ajacieden was maandagmiddag de eerste training na een vrij weekend. De groep van twaalf man was wederom een uitgedunde, omdat enkele Ajacieden nog steeds ontbraken vanwege interlandverplichtingen. Anwar El Ghazi en Kenny Tete trainden weer volledig mee met de groep.

Spelers en keepers volgden vandaag een gescheiden programma op de Toekomst. Terwijl de keepers, Diederik Boer en Peter Leeuwenburgh, de gehele training gedreven onder handen werden genomen door Carlo l’Ami, focuste de rest van de technische staf zich op de spelers.

De gehele training stond in het teken van passing en balbehandeling. De spelers warmden zich eerst op door zowel met links als met rechts met de bal te dribbelen. Daarna werd het combinatiespel getraind. Hierbij ging het met name om het combineren met één keer raken. Daarbij moest de bal ook zo strak en zo snel mogelijk ingepast worden. Toen deze oefening lekker begon te lopen, was het een waar schouwspel om te zien.

Terwijl Hennie Spijkerman de groep meenam voor een afsluitende balbehandelingsoefening, besloten Frank de Boer en Dennis Bergkamp een paar ballen op doel af te ronden. Uiteraard ging dit niet zonder de nodige competitie. Uiteindelijk zullen ze moeilijk hebben kunnen beslissen wie het mooiste schot had. Deels omdat ze beiden mooie schoten hadden en deels omdat ze nu eenmaal niet graag verliezen.

Daarna waren de spelers klaar. Dit gold echter niet voor de keepers, die nog even doorgingen met hun eigen programma. Ook Ricardo van Rhijn bleef nog langer op het trainingsveld. Eerst oefende hij, met Bergkamp, zijn schot. Dan moet het voor Van Rhijn een lekker begin geweest zijn dat het eerste schot een diagonale streep in de kruising was. Na een tijdje waren ook de keepers klaar met hun programma en gingen naar binnen. Ook Bergkamp sloot zich bij hen aan. Van Rhijn, die inmiddels was overgegaan op het trainen van vrije trappen, bleef nog een flinke tijd voor zichzelf doortrainen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts