Cillessen en Veltman verliezen met Oranje

Het Nederlands Elftal heeft in het dertiende oefenduel met Italië het tij niet weten te keren. Na zes zeges voor Italië en zes gelijke spelen, won de thuisploeg het vriendschappelijke duel met Oranje met 2-0. De Ajacieden Jasper Cillessen en Joël Veltman kwamen in actie.

Jasper Cillessen kende met Oranje een slechte start in het vriendschappelijke duel met Italië. Binnen de tien minuten stond Oranje met tien man na een rode kaart voor Bruno Martins Indi in de negende minuut. Het stond toen al 1-0, want al in de derde minuut had Ciro Immobile de openingstreffer gescoord. In de tiende minuut scoorde De Rossi de 2-0 uit een strafschop. Hij stuurde Cillessen de andere hoek in. De rode kaart voor Martins Indi noopte bondscoach Guus Hiddink tot ingrijpen. Joël Veltman kwam in de ploeg voor aanvaller Jeremain Lens. In de 20e minuut voorkwam Cillessen de 3-0 door een schot van Zaza te keren.

In de tweede helft gebeurde er, hoewel Oranje wat aanvallender was dan voor rust, weinig tot niets. Hiddink wisselde nog vier keer, maar Davy Klaassen bleef buiten de lijnen. Aanstaande dinsdag speelt Oranje het EK-kwalificatieduel met Tsjechië.

Tekst: Ajax.nl

Related posts