‘Ajax wil geen hoofdprijs betalen en gaat voor Zimling’

Ajax gaat vol voor de komst van Niki Zimling, zo bericht De Telegraaf zojuist. De controlerende middenvelder staat nog tot de zomer van 2017 onder contract bij FSV Mainz 05, maar mag tegen een vergoeding van twee, drie miljoen euro vertrekken.

Ajax wilde zich aanvankelijk versterken met Marco van Ginkel, maar hij verliet Chelsea op huurbasis voor AC Milan. Ajax tastte vervolgens de opties af en had naast Zimling ook Marko Vejinovic en Davy Pröpper van Vitesse en Hedwiges Maduro van PAOK Saloniki op het lijstje staan, maar lijkt dus te hebben gekozen voor Zimling.

De Telegraaf meldt dat Ajax immers niet van plan is de hoofdprijs te betalen voor een nieuwe middenvelder. De 29-jarige Zimling is geen onbekende, want hij speelde in het seizoen 2010/11 op huurbasis voor NEC. Hij kwam ook nog uit voor Bröndby, Esbjerg, Udinese en Club Brugge. Zimling heeft 24 interlands namens Denemarken achter zijn naam staan.

Related posts