‘Ajax doet navraag bij zaakwaarnemer Propper’

Ajax verkocht de afgelopen dagen Daley Blind aan Manchester United en Kenneth Vermeer aan feyenoord. Ter vervanging van Blind koos trainer Frank de Boer zondag nog voor Thulani Serero tegen FC Groningen, maar de vraag is of dat nog maanden zo blijft. Ajax is gelinkt aan verschillende middenvelders en lijkt nu, op de slotdag van de zomerse transferperiode, uit te komen bij een bekende naam: Davy Pröpper.

Voetbal International stelt maandag dat Ajax navraag heeft gedaan bij Louis Laros, de zakelijk vertegenwoordiger van Pröpper. Pröpper brak voor de tweede keer door in Arnhem toen Marco van Ginkel er vertrok. De 22-jarige defensieve middenvelder werd na zijn sterke seizoen 2013/14 al gelinkt aan een transfer naar Amsterdam, maar de zaken werden niet concreet. Ook dit seizoen is hij weer basisspeler in Peter Bosz’ elftal. Pröpper staat nog drie seizoenen onder contract in GelreDome en dus kan Vitesse de hoofdprijs vragen voor hem. In juni tekende de middenvelder nog bij. “Natuurlijk heb ik nagedacht en gesproken over een transfer, maar ik ben hier nog niet klaar”, zei Pröpper op dat moment. Hij lijkt nog wel minimaal één sterk seizoen in het geel-zwart mee te willen maken, alvorens hij verder kijkt.

Related posts