‘Duits toptalent wordt niet warm van Ajax en FC Twente’

Ajax en FC Twente lijken de komst van Julian Weigl uit hun hoofd te moeten zetten. De eredivisionisten hebben de achttienjarige middenvelder van 1860 München niet van een transfer kunnen overtuigen

Het Duitse toptalent blijft komend seizoen namelijk liever bij zijn huidige club. “Dat Julian een gewilde speler is, dat weten we en dat maakt ons blij. Maar voor zijn ontwikkeling is het beter als hij bij 1860 München blijft”, zegt zijn zaakwaarnemer Ersin Akan donderdag in Bild. “Deze club betekent veel voor Julian. Zijn hart ligt hier.”

De Nederlandse trainer Ricardo Moniz is gelukkig met de keuze van Weigl. “Als de club hem inderdaad had laten gaan, zou de jeugd hier definitief geen toekomst meer hebben gehad”, aldus Moniz, die op de hoogte was van de verregaande interesse van Ajax en FC Twente. “Hij is een voorbeeld voor onze jeugdspelers en omdat veel talenten uit de jeugdopleiding snel vertrekken, is zijn aanblijven een stimulans voor de jeugd.”

Tekst: Elfvoetbal

Zie eerder bericht:
19-08-2014: Ajax en Twente azen op Duits talent

Related posts