Van Basten: ‘Ik vond Ajax kwetsbaar’

AZ-trainer Marco van Basten houdt in de Noord-Hollandse derby van zondag tegen Ajax vast aan het elftal dat vorige week het eerste duel met 3-0 won bij Heracles.

AZ mist zondag in Alkmaar nog altijd de van een enkeloperatie herstellende spits Aron Jóhannsson. Het is nog onduidelijk of Viktor Elm, die vorige week in Almelo het hele duel op de bank zat, fit is voor zondag. De middenvelder liep maandag in een duel van Jong AZ een achillespeesblessure op.

„Toen AZ enkele jaren terug een grote titelfavoriet was, waren de duels met Ajax zeer interessant”, zei Van Basten. „Die verhoudingen zijn wel iets anders komen te liggen. Ajax is een topclub die 4 jaar op rij kampioen is geworden. Maar tegen topclubs wil je altijd presteren. Dat proef ik zeker binnen onze groep. Ik vond Ajax tegen Vitesse kwetsbaar. Ze waren niet ongelukkig met de 4-1-zege.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts