Jong Ajax opent seizoen met 3-0 zege op Telstar

Als de laatste twee ploegen in het betaald voetbal trapten maandagavond Jong Ajax en Telstar af voor hun nieuwe seizoen in de Jupiler League. Met twee goals van debutant in het betaald voetbal Queensy Menig en een van Lucas Andersen won Jong Ajax met 3-0.

WK-ganger Jasper Cillessen keepte de hele wedstrijd. Collega-international Joël Veltman speelde volgens afspraak alleen de eerste helft. Menig had in de 19de minuut voor het eerst succes. De actie en de pass van Andersen die eraan vooraf gingen, maakten de afronding simpel. Vlak daarna liet Menig een grote kans op 2-0 onbenut. Ditmaal was Richairo Zivkovic de aangever. Een kwartier voor tijd maakt hij die misser meer dan goed door de bal van een meter of 15 om een Velsense verdediger in de hoek te draaien.

Doelman Cor Varkevisser had geen tijd te reageren. Even later bracht hij redding bij een inzet van Andersen, in de rebound knalde de getalenteerde Deense middenvelder wel raak. Sheraldo Becker zag in de slotfase een ziedend schot via de lat over gaan.

Opstelling Jong Ajax: Cillessen; Tete, Veltman (46. Owusu), Denswil, Riedewald, Bazoer, Andersen, Duarte (80. Bakker); Becker, Zivkovic, Menig (84. Acolatse).

Related posts