De Boer baalt van countergoals

Zaterdag oefende Ajax tegen zowel Achilles’29 (2-1) als Real Sociedad (3-1). Trainer Frank de Boer zag voldoende aanknopingspunten, maar ook zeker punten waarop verbeterd moet worden.

“De tegengoals uit counters vertellen dat we beter moeten opletten. Vorige keer gebeurde het terwijl we zelf een corner mochten nemen. En het is ook een les om de bal niet in te gooien als iedereen nog voorin staat. Dan is het risico groot dat je wordt weggecounterd”, aldus De Boer in gesprek met Ajax Life.

“Een van de twee backs mag best ‘hoog’ staan. Maar als je dan niet bereikbaar kunt worden, moet je naar binnen trekken en niet aan de zijlijn blijven staan. Daar hebben we in de rust wat van gezegd. Dus ja, er wordt wel over gesproken”, vervolgt de coach. “Het hoort ook een beetje bij de voorbereiding. Tegenover voetballers moet je alles continu herhalen, herhalen, herhalen. Misschien dat ze het dan op hun 25ste of 26ste automatisch doen, maar die jonge jongens moet ik er steeds op attenderen.”

Mike van der Hoorn krijgt deze voorbereiding een serieuze kans om over enkele weken een basisplaats te krijgen in Ajax’ eerste Eredivisieduel. “Het is deels om voorbereid te zijn op een eventueel vertrek van Niklas, maar ook om iedereen een eerlijke kans te geven. Anders zeggen mijn spelers straks: ik sta wissel, maar heb helemaal geen eerlijke kans gehad. Ik moet een keuze maken en wil iedereen op goed niveau zien.”Tekst: Elfvoetbal

Related posts