De Boer: ‘Doel voor komend seizoen is opnieuw overwintering in de Champions League’

Frank de Boer kijkt met een positief gevoel naar het komende seizoen, waarin hij met Ajax eindelijk hoopt te overwinteren in de Champions League. De Amsterdammers zijn al begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, terwijl het Nederlands elftal nog actief is op het WK. De Boer weet dat dat een nadeel kan zijn.

De WK-gangers van Ajax staan daardoor in de etalage voor buitenlandse clubs. “Dat risico is er altijd, ongeacht een WK”, vertelde De Boer tegenover Voetbal International. “Het is afwachten in hoeverre Ajax onderdeel wordt van de transfercarrousel. Wij gaan daar niet op wachten; we hebben in de tussentijd ons huiswerk gedaan en we hebben ook al ingespeeld op eventuele vertrekken van spelers.”

“Het is duidelijk dat we, net als vorig jaar, inzetten op overwinteren in de Champions League. Daar waren we destijds dichtbij, en dat willen we nu wel voor elkaar zien te krijgen”, aldus de coach. “Als deze selectie intact blijft, heb ik veel vertrouwen in het seizoen. Afgelopen jaar speelden jongens als Davy Klaassen en Joël Veltman hun eerste volledige seizoen in het eerste elftal. Dat vergt aanpassing, en die bagage nemen ze nu mee en kan komend seizoen van waarde zijn. Ik ben daarom hoopvol gestemd.”

Tekst: Soccernews.nl

Related posts