SBA: ‘KNVB moet een miljoen euro betalen bij jodenleuzen’

Als het aan de Stichting Bestrijding Antisemitisme (SBA) ligt dat moet de KNVB vanaf volgend seizoen flinke boetes betalen als er niet opgetreden wordt tegen spreekkoren met daarin het woord ‘jood’ of ‘joden’. De organisatie zal vrijdag voor de rechter in Utrecht een bedrag van een miljoen euro eisen per keer dat de KNVB dat nalaat.

Het gaat hier om zowel de ‘positief’ (geuzennaam) als de ‘negatief’ (scheldwoord) geladen spreekkoren, zo meldt het Algemeen Dagblad. De SBA wil dus ook niet langer dat de fans van Ajax over zichzelf zingen als ‘de joden’.

De SBA vindt het terecht om de KNVB ter verantwoording te roepen voor het probleem. Volgens de stichting kan de voetbalbond makkelijker ingrijpen dan de clubs, omdat deze niet te maken heeft met een eigen achterban.

Tekst: Soccernews

Related posts