Ajax C1 kampioen van Nederland na 3-2 winst op feyenoord

Na een heuse thriller tegen feyenoord heeft Ajax C1 zaterdagmiddag in Barendrecht op karakter de landstitel behaald. Na een 2-0-achterstand vocht Ajax zich met tien man terug tot 2-2 en scoorde Noa Lang in de blessuretijd van de verlenging de winnende vanaf de penaltystip. Toen stond Ajax nog maar met negen spelers in het veld.

Dat Ajax C1 die landstitel nog won, was een mirakel van de hoogste orde. De ploeg van trainer Peter van Veen had in het begin van de wedstrijd weliswaar het initiatief, maar had moeite met de snelle omschakeling van feyenoord. Al in de achtste minuut ging Ruben Hoogenhout in de fout, kreeg de gele kaart en een strafschop tegen. feyenoord benutte die buitenkans en kwam op 0-1. Nog voordat het eerste kwartier verstreken was, had de rotterdamse uitblinker Touré de 0-2 op het bord gezet. Of dat nog niet erg genoeg was, moest Ajax-doelman Nigel Bouman in de 25e minuut met een rode kaart van het veld toen hij Touré de weg versperde. Die ondertal-situatie werkte verrassend genoeg niet in het nadeel van Ajax C1. Nog voor rust kwam Ajax langszij. Allereerst schoot feyenoord in eigen doel na een goede actie van Donyell Malen en de spits maakte in de slotminuut van de eerste helft zelf de 2-2.

In de tweede helft knokte Ajax C1 met alles wat het in zich had. En dat was veel. Heel veel. Reddingen van inval-doelman Thijs te Duits en aanvoerder Matthijs de Ligt zorgden ervoor dat Ajax in de wedstrijd bleef. Een verlenging moest eraan te pas komen om de landskampioen aan te wijzen. Waar de Ajacieden bij bosjes omvielen met krampverschijnselen, kwam er nog meer tegenslag. Hoogenhout kreeg zijn tweede gele kaart en Ajax C1 moest de gehele tweede helft van de verlenging met negen man verder. De Ligt leek geblesseerd af te moeten haken, maar hij zette zijn tanden nog even op elkaar en trok ten strijde. De aanvoerder kwam tot in het strafschopgebied van feyenoord waar hij onderuit werd gehaald. Strafschop voor Ajax in de blessuretijd van de verlenging! Noa Lang ontfermde zich over de bal en schoot Ajax voor het eerst deze kampioenswedstrijd naar een voorsprong, 3-2. Die gaf de hardwerkende Amsterdamse ploeg niet meer uit handen, waardoor Ajax C1 na de bekerwinst van enkele weken terug op psv opnieuw een prachtige prijs op het palmares kan bijschrijven!

Tekst: Ajax.nl

Related posts