Soepel ontslagrecht brengt clubs in de problemen

Nederlandse betaald voetbal organisaties gaan in de toekomst mogelijk problemen krijgen rondom transfers. Door het nieuwe ontslagrecht hoeven er geen grote transferbedragen meer neergelegd te worden door belangstellende clubs.

De KNVB, federatie FBO en regeringspartij VVD willen dat minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, een uitzondering in de wet laat opnemen. Door het nieuwe ontslagrecht verdwijnt de grote vergoeding die andere clubs voor spelers uit de Nederlandse competities moeten betalen.

Het enige dat nog aan de werkgever betaald moet worden, is het salaris dat de speler tegoed heeft tot aan het einde van zijn contract. “Dit is enorm nadelig voor onze internationale concurrentiepositie. Buitenlandse clubs, waar de regel niet geldt, kunnen voor veel minder geld onze voetballers weghalen”, reageert KNVB-bestuurder Hans van Kastel tegenover het Algemeen Dagblad.

“Toptalenten zullen hierdoor nog sneller vertrekken”, sluit FBO-directeur Serge Rossmeisl zich daar bij aan. “Nu investeren veel clubs in hun opleidingen, maar als voetballers voor een schijntje weggaan valt er voor clubs weinig te winnen. Zij zullen stoppen met het opleiden van talenten.”

Tekst: Soccernews

Related posts