Van der Vaart mist WK door kuitblessure

Rafael van der Vaart gaat niet met Oranje mee naar Brazilië voor het WK voetbal. De kuitblessure die de middenvelder dinsdag tijdens de afsluitende training van het kamp in Portugal opliep, blijkt te zwaar.

De 109-voudig international heeft een kuitspier in zijn rechterbeen verrekt. Bondscoach Louis van Gaal heeft besloten hem niet op te nemen in zijn definitieve selectie van 20 veldspelers en drie doelmannen voor het WK.

Van Gaal liet gisteren – toen nog onduidelijk was hoe ernstig te blessure van Van der Vaart was – doorschemeren dat een niet fitte speler best de definitieve WK-selectie kan halen.
“Als ik vind dat een niet fitte speler meer rendement zal geven dan een topfitte speler dan neem ik toch die niet fitte speler mee”, zei hij. “Ik heb namelijk de gelegenheid om die speler nog bij te spijkeren.”

Georginio Wijnaldum lijkt door het wegvallen van Van der Vaart zeker van een plek in de selectie van Van Gaal. Na Wesley Sneijder is hij de enige overgebleven nummer tien in het keurkorps van de bondscoach.

Tekst: De Telegraaf

Related posts