AJAX LEGT VIERGEVER VOOR VIER JAAR VAST

Nick Viergever maakt de overstap naar Ajax. De verdediger komt over van AZ Alkmaar en tekent een contract dat hem voor vier seizoenen aan de Amsterdamse club bindt. De transfer is wel nog onder voorbehoud van de uitslag van de medische keuring en enkele andere formaliteiten. Ajax zelf noemt geen transferbedrag maar naar verludit betaald Ajax ongeveer 2 miljoen euro voor de verdediger.

De 24-jarige Nick Viergever is een gelukkig man nu hij zijn handtekening onder een contract bij Ajax kan zetten. Twee jaar geleden was hij al eens dicht bij een overgang naar de landskampioen, maar toen ging het niet door: ,,Ik hoopte dat ik die stap naar Ajax ooit nog eens zou kunnen maken”, vertelt Viergever zaterdagmiddag. ,,Als kleine jongen was Ajax, na Sparta waarvoor ik speelde, mijn favoriete club. Het was een jongensdroom om ooit bij Ajax te spelen. Dat het nu eindelijk werkelijkheid is geworden, is mooi. Voor mij was Ajax in Nederland de beste optie. Bij deze club denk ik nog veel progressie te kunnen maken. Twee jaar geleden had ik een superjaar bij AZ, daarna kreeg ik een dipje maar daar ben ik sterker uit gekomen. Ook heb ik nu meer bagage dan twee jaar geleden, doordat ik aanvoerder was van AZ, door de vele Europese wedstrijden die we met AZ hebben gespeeld maar ook door het ontslag van de trainer. Die ervaringen hebben mij sterker gemaakt.”

De aanvoerder van AZ kende met de Alkmaarse formatie een lang seizoen. ,,We hebben als club 58 wedstrijden gespeeld, waarvan ik er zelf in 56 uitkwam. We kwamen ver in Europa, haalde de halve finale van de beker. Dat is toch een knappe prestatie. Hopelijk speel ik volgend jaar ook 56 duels, maar dan met een groot aantal in de Champions League. Ik ben de afgelopen jaren wel een aantal keer naar Ajax gaan kijken, waaronder op uitnodiging van Niklas Moisander bij Ajax – Real Madrid. Dat vond ik wel een geweldige sfeer, door die hymne vooraf en al die vlaggetjes. Dat soort wedstrijden wil je als voetballer uiteraard spelen. In de Champions League meet je je met de wereldtop.”

De afgelopen tijd heeft Viergever kennisgemaakt met diverse Ajacieden onder wie Frank de Boer. ,,Hij heeft verteld hoe de club in elkaar steekt, wat ze van mij verwachten. Ik heb van die gesprekken een goed gevoel gekregen. Ik had al van bijvoorbeeld Erik Heijblok gehoord hoeveel iedereen bij Ajax voor je doet. Dat zijn dan slechts verhalen en de afgelopen dagen heb ik zelf ervaren dat iedereen uitstraalt voor je klaar te staan. Ook Edwin van der Sar kwam even gedag zeggen. Iedereen was echt heel vriendelijk.”

Viergever hoopt uiteraard veel te spelen: ,,Ik wil een basisspeler worden en mij in de ploeg knokken. Ik zal mijn beste beentje voorzetten en proberen mijn ervaring, hoewel ik zelf ook pas 24 jaar ben, op de jongere jongens over te brengen. Ik zal mij wel moeten aanpassen, maar daarbij verwacht ik geen problemen. Ik wil een belangrijke speler voor Ajax worden en laten zien wat ik waard ben!”

Nu het contract met Ajax helemaal rond is, is het tijd voor vakantie: ,,Zondagavond vertrek ik voor een weekje vakantie samen met mijn vriendin. Dan gaan we nog met de familie weg en is er een bruiloft. Dan gaan we naar een huisje zoeken en het WK volgen natuurlijk. Tijdens het eerste jaar van bondscoach Louis van Gaal heb ik bij het Nederlands Elftal gezeten en zelfs één wedstrijd gespeeld. Ik ging ervoor om ook nu bij de selectie te zitten, maar dat is niet gelukt. Mijn nieuwe doelstelling wordt het EK van 2016.”

Bron: Ajax.nl

Related posts