Ajax C1 wint beker na 1-4 overwinning op psv

Ajax C1 heeft de tweede prijs van het seizoen binnen. Na het kampioenschap in de 1e dividie A wonnen de Ajacieden vandaag de beker. Op de Herdgang waren de jonge Ajacieden psv de baas met 1-4.

In een zeer vermakelijke eerste helft was de openingsfase voor de thuisploeg en stond Ajax C1 met de rug tegen de muur. psv zag het eerste schot op doel direct beloond met een treffer, 1-0 van Yasin Aalilou. Ajax hervond zich en tien minuten later maakte de kampioen van de eerste divisie A de gelijkmaker. Een dieptepass van Noa Lang kwam bij Ché Nunnely die behendig over de keeper heen de bal in het lege doel lobde, 1-1.

In de tweede helft stond Ajax opnieuw onder druk maar schoot Donyell Malen de Amsterdamse formatie naar een 1-2-voorsprong. psv voerde de druk op, kreeg ook grote kansen op de gelijkmaker maar Ajax was veel en veel efficiënter met de mogelijkheden. Nadat psv in de een-na-laatste minuut de bal uit een vrije trap via de binnenkant van de paal uit het doel zag stuiten, rondde Ajax wel direct goed af. Anderson Lopez maakte de 1-3 en in blessuretijd zorgde Matthijs de Ligt zelfs nog voor een nóg grotere marge, 1-4.

Daarmee behaalde Ajax C1 de tweede prijs van het seizoen. Mogelijk komt daar nog een derde bij als het duel om het algemene kampioenschap van Nederland wordt gewonnen. Wanneer die wedstrijd wordt gespeeld is nog niet bekend.

Related posts