Kuyt: ‘Ik heb met hem gesproken; Van der Vaart komt naar Turkije’

De toekomst van Rafael van der Vaart ligt mogelijk in de Süper Lig. De 31-jarige middenvelder is met Hamburger SV nog volop verwikkeld in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga. Ongeacht de uitkomst van de twee play-offduels met Greuther Fürth lijkt de Nederlander echter richting Turkije te gaan. Landgenoot Dirk Kuyt stelt dat hij met zijn collega-international gesproken heeft over het Turks voetbal.

“Ik heb met hem gesproken, hij komt gauw naar Turkije. Maar niet naar Fenerbahçe!”, tekent Fanatik op uit de mond van de kersverse kampioen. Het lijkt daarmee voor de hand te liggen dat Van der Vaart aan de slag gaat bij Besiktas, dat meerdere keren genoemd is als club met belangstelling. Andere Süper Lig-verenigingen werden niet aangehaald.

Van der Vaart speelde van 1999 tot 2005 voor Ajax en transfereerde daarna naar Hamburger SV, waar hij drie seizoenen bleef spelen. Vervolgens maakte hij de overstap naar Real Madrid, maar dat werd geen succes. De Spanjaarden verkochten hem aan het begin van zijn derde seizoen aan Tottenham Hotspur. Na ruim twee jaar besloot VDV zelf terug te gaan naar HSV, dat het nu erg moeilijk heeft.

Tekst: Voetbalzone

Related posts