Van der Sar: ‘De 30ste was de mooiste en deze 33ste de knapste’

Ajax werd zes dagen geleden kampioen van Nederland, na een 1-1 remise in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Het betekende de vierde landstitel op rij en daarmee is men in Amsterdam zeer verguld. Marketingdirecteur Edwin van der Sar zegt dat trainer Frank de Boer en de rest van de technische staf een huzarenstukje hebben geleverd met een gemiddeld gezien jonge spelersgroep.

“Vier op een rij: het klinkt ook na een week nog als muziek in de oren”, geeft de oud-doelman aan. “De mensen die ik spreek en die er nauw bij betrokken waren zeggen bijna allemaal hetzelfde: de 30ste was de mooiste en deze 33ste de knapste. Dat de buitenwacht her en der wat minder enthousiast is dan wij zelf zijn, nemen wij ter kennisgeving aan”, vervolgt de algemeen directeur in opleiding op de clubwebsite van Ajax.

Hij zegt dat Marc Overmars al heeft uitgesproken dat de beleidsmakers bij Ajax het erover eens zijn dat de kwaliteit omhoog moet. Toch doet dat volgens Van der Sar niets af aan de prestatie van dit seizoen. “Het seizoen begon met het winnen van de Johan Cruijff Schaal. We speelden daarna ongeveer vijftig officiële wedstrijden waarvan acht in Europees verband. Het draagt allemaal bij aan de ontwikkeling van onze spelers. Voor sommigen was het hun eerste landstitel, vier jongens mochten voor de vierde keer de schaal omhooghouden. Een geweldige prestatie.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts