Sponsordeal Ajax met Huawei lijkt slechts kwestie van tijd

Een sponsordeal tussen Ajax en Huawei lijkt een kwestie van tijd. Bijna dagelijks worden het Chinese telecombedrijf en de Nederlandse voetbalclub aan elkaar gelinkt. ‘Ja, iedereen wil het weten. Mijn zoontje van 5 jaar is dol op voetbal. Als hij met mijn vrouw een balletje trapt, krijgt hij steeds die vraag’, zegt topman Wonder Wang.

Eerder werd ook al bekend dat de vrouw van Wang steeds naar Ajax vroeg, en nu wordt het zoontje van de topman dus ook al bestookt met vragen over Ajax. Toch blijft Wang hetzelfde antwoord geven als eerder; ‘Geen commentaar’. Wang beaamt in zekere zin wel dat Ajax een goede partner zou zijn. ‘Ja, wij willen jongeren bereiken. Ja, sport is een middel. Verder kan ik er niks over zeggen’, aldus Wang in het Algemeen Dagblad.

Huawei opende dinsdag zijn derde concern in Nederland en lijkt dus echt de Nederlandse markt te gaan bestormen. ‘We zijn een voorloper’, zegt Wonder Wang daarover. ‘We hebben het voordeel dat we geen staatsbedrijf zijn en wereldwijd opereren in meer dan 140 landen. Vermenging van culturen is de grootste uitdaging, maar dat moet om te slagen. Het maakt niet uit hoe Nederlanders onze naam uitspreken, als ze ons maar kennen.’ Huawei wordt overigens uitgesproken als ‘gwa-wee’, dat u het maar even weet.

Tekst: AjaxShowtime

Related posts