Ajax bereidt zich voor op ‘cruciale week’

De selectie van Ajax 1 bereidt zich voor op twee cruciale wedstrijden: donderdag de halve finale van de beker tegen AZ en zondag de competitietopper tegen FC Twente. Kenneth Vermeer, beoogd doelman voor de bekerwedstrijd, trainde dinsdag weer volop mee.

Normaal gesproken staat Kenneth Vermeer onder de lat bij bekerwedstrijden, maar de doelman had de afgelopen week last van zijn lies. Dinsdag deed hij de hele training mee met de selectie. Het lijkt de goede kant op te gaan, toch wordt woensdag pas de definitieve beslissing genomen over zijn inzetbaarheid.

Voor Ajax is het een ‘cruciale week’. Bij winst donderdag plaatst de ploeg zich voor het eerst sinds 2011 weer voor de finale van de KNVB Beker. En als de regerend landskampioen zondag Twente verslaat, lijkt de 33ste landstitel binnen handbereik. ,,In twee competities kunnen we de komende dagen een goede slag slaan”, liet Niklas Moisander maandag al weten. ,,We hebben veel gewerkt aan ons positiespel, want dat liep niet echt goed de afgelopen wedstrijden. Iedereen is ontzettend scherp op de training en heeft echt veel zin in de komende duels.”

Woensdagochtend staan de Ajacieden opnieuw op het trainingsveld. Na die sessie moet Ajax klaar zijn voor de eerste topwedstrijd deze week.

Tekst: Ajax.nl

Related posts