Stam blij met Veltman en Denswil: ‘Jongens die het in de jeugd al fantastisch deden’

Jaap Stam trad enkele maanden geleden in vaste dienst bij Ajax. Vorig seizoen nam de Rots van Kampen al een dag per week de verdedigers van de recordkampioen onder handen en inmiddels is hij de vaste trainer van de spelers in de laatste linie. In die hoedanigheid krijgt hij te maken met flink wat jonge gasten, die gretig oppikken wat Stam hen probeert te leren.

In een interview met het Ajax iMagazine zegt de 41-jarige Stam dat hij nogal direct is in zijn aanpak: gaat het goed, dan zegt hij het en gaat iets niet goed, dan benoemt hij dat ook. Die duidelijkheid vindt hij belangrijk, geeft hij aan. De spelers bij Ajax vinden het volgens hem prettig wanneer hij er zo bovenop zit bij ze. Ook Stefano Denswil en Joël Veltman, het tweetal dat de laatste weken het centrum bezette.

Bij afwezigheid van Niklas Moisander koos trainer Frank de Boer voor de tandem Denswil-Veltman achterin en dat doet Stam goed. “Het zijn jonge jongens die het in de jeugd al fantastisch deden. Nu komen ze in het eerste elftal en komt er weer wat extra’s bij. Dat pakken ze wel op”, geeft de oud-international aan. “Stefano kreeg de kans om te spelen in het eerste elftal toen Toby Alderweireld vertrok. Die kans heeft hij met beide handen aangegrepen en iedereen ziet dat hij het fantastisch doet. Natuurlijk zijn er ook mindere momenten, zoals uit bij Celtic, maar ook dat zijn leermomenten. Dat heb ik ook zelf meegemaakt en als je ervaren bent, dan gebeuren dat soort dingen ook nog.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts