Meleg: ‘Bojan concurrent, maar dat is een grote naam’

Jong Ajax boog maandagavond een 2-0 achterstand tegen Jong psv spectaculair om tot een 4-2 zege. Grote man aan de kant van de Amsterdammers was de talentvolle Dejan Meleg, die twee keer trefzeker was.

Meleg kwam in januari over van Vojvodina Novi Sad en tekende een contract tot medio 2016. Hoewel hij in de voorbereiding meespeelde met de hoofdmacht, doet de Serviër nu ervaring op bij het belofenteam. ‘Jong Ajax is goed voor mij’, constateert hij tegenover VI. ”Ik moet mezelf laten zien aan de technische staf en de trainers van het eerste team.’

‘Laten zien dat ik een kans kan hebben bij het eerste team van Ajax’, vervolgt de aanvaller. ‘Als ik het verschil zie tussen Jong Ajax van vorig seizoen en nu is het lastiger. Het niveau in de Jupiler League ligt hoger dan in de beloftencompetitie. Maar dat het zwaarder is, is alleen maar goed.’

Ajax werd de afgelopen dagen in verband gebracht met Eljero Elia en Ola John. Meleg wacht zijn kans rustig af. ‘Ik ben tevreden met mijn prestaties, maar het kan altijd beter. Bojan Krkic zie ik als mijn grootste concurrent bij het eerste van Ajax, maar hij is een grote naam en wordt ook nog eens gehuurd. Dat maakt niet uit, want zo’n situatie maakt mij alleen maar scherper.’

Na zes wedstrijden staat Ajax op de zesde plaats van de Jupiler League. Ook Meleg merkt het krachtsverschil tussen het tweede niveau van Nederland en de beloftencompetitie. ‘Het niveau ligt namelijk dichter bij de Eredivisie. In de voorbereiding heb ik voor de hoofdmacht van Ajax gescoord (tegen SDC Putten, 1-4, red.), maar nu train ik hard bij Jong Ajax.’

Tekst: VI.nl

Related posts