Vermeer voelt geen druk: ‘Druk? Wat is dat’?

Kenneth Vermeer heeft bij Ajax geen last gekregen van druk door de concurrentiestrijd met Jasper Cillessen. Al twee jaar is de Amsterdammer de eerste keus van hoofdtrainer Frank de Boer in het doel van de regerend landskampioen. Voor de 27-jarige doelman is het geen issue.

“Druk op de ketel… Ja, druk, wat is dat?”, zegt Vermeer in gesprek met Ajax Life. “Druk leg je jezelf op. Dat zeg ik altijd. Je legt jezelf zoveel druk op als je zelf wilt. Ik ben niet bezig met een concurrentiestrijd. Het is niet alleen Jasper, maar ook Mickey van der Hart. Elkaar beter maken en scherp houden, daar zijn we constant mee bezig.”

Bij het Nederlands elftal moet de Ajax-goalie de strijd aangaan met Maarten Stekelenburg, Michel Vorm, Tim Krul, Jeroen Zoet en ook Cillessen. “Er staan wekelijks keepers onder de lat op hoog niveau. En ook niet bij de minste clubs. We spelen allemaal topwedstrijden. Daar worden we beter van.”

“Presteren bij je club gaat voor, anders kom je nooit in beeld. Je hoeft niet aan Oranje te denken zolang je niet presteert bij je club. Ik moet goed presteren bij Ajax en dat geldt voor de andere keepers net zo goed bij hun eigen club”, zo laat Vermeer weten. “Ik doe er alles aan om bij het Nederlands elftal te blijven.”

Tekst: Soccernews

Related posts