Bergkamp complimenteert keepers

Nadat de Ajacieden woensdag van een vrije dag genoten, kwamen ze donderdag weer bijeen op de Toekomst voor hun voorbereiding op de wedstrijd van aanstaande zondag bij FC Groningen.

Trainer Frank de Boer miste op het veld Christian Eriksen, die van Ajax toestemming heeft gekregen met Tottenham Hotspur te praten. Ook stond Daley Blind niet tussen zijn collega’s. Zijn liesklachten stonden een groepstraining in de weg en ook Joël Veltman (knieblessure) en Siem de Jong ontbraken. Al liep De Jong wel alweer in een trainingsoutfit door de catacomben van de Toekomst.

De warming-up kende wederom een onderdeel waarbij ook de lachspieren flink werden getraind. De spelers stonden tegenoverelkaar om elkaar te tikken en op het moment dat de conditietrainer een naam riep, rende de ene helft achter de andere aan. Hilariteit alom uiteraard.

Voor hilariteit was de verdere training geen ruimte, want er werd hard gewerkt aan de vaardigheden. Jaap Stam lette op de verdedigers, die de vleugelspitsen in één-tegen-één duel van zich af moesten houden. Dennis Bergkamp ontfermde zich over de spitsen, andere vleugelspelers en aanvallende middenvelders. Na afloop gaf Bergkamp de keepers een compliment; Vermeer, Cillessen en Schmitz hadden zich goed geprofileerd door erg veel ‘zekere doelpunten’ te keren.

Tekst: Ajax.nl

Related posts