‘Ik wilde Ronaldo het liefst naar Ajax brengen’

Cristiano Ronaldo kwam in 1997 na een proefweek bij Sporting Clube de Portugal terecht, de club waar hij vervolgens doorbrak in het profvoetbal. Zijn peetvader Fernão Sousa, die de proefperiode regelde, had de tegenwoordige vedette van Real Madrid destijds eigenlijk naar Ajax willen sturen.

Dat vertelt Sousa, zelf oud-prof, deze maand in NUsport magazine dat op het Portugese eiland Madeira op zoek ging naar de roots van Ronaldo. ”Wist je dat ik Cristiano het liefst naar Ajax wilde brengen? Die club had in de jaren negentig de beste jeugdopleiding ter wereld”, stelt Sousa.

”Ik was daarnaast groot fan van het Nederlands elftal van de jaren zeventig. A maguina laranja, de beste ploeg die ik ooit heb zien voetballen. Maar ja, ik had geen contacten bij Ajax. Cristiano maakte het verder niet uit naar welke club we gingen. Hij wilde profvoetballer worden, net zoals de meeste jongetjes van twaalf jaar.”

Tekst: NuSport

Related posts